20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як експерти оцінюють майбутнє рубля і що чекає на всю російську економіку?
Як експерти оцінюють майбутнє рубля і що чекає на всю російську економіку?

Як експерти оцінюють майбутнє рубля і що чекає на всю російську економіку?

На тлі війни проти мирної України Російська Федерація зіткнулася з безпрецедентними санкціями, нестримним падінням курсу національної валюти і істотним зниженням інвестиційного рейтингу країни.

Зараз в Росії ввели заборону на покупку валюти громадянами, намагаючись уникнути прогнозованого дефолту, який очікується вже 15 квітня. Як експерти оцінюють майбутнє рубля і що чекає на всю російську економіку, пише "Сьогодні".

Рубль пробив чергове дно

Вже в перший день поточного тижня, - понеділок, 7 березня, - російський рубль відзначився черговим антирекордом, подолавши позначку в 150 рублів за 1 американський долар. Таким чином, за неповних два тижні війни в Україні відбулося здешевлення російської валюти в два рази.

З початку війни проти України рубль подешевшав у два рази

І це не межа, адже, за прогнозами експертів, курс долара в Росії продовжить рости. Згідно з їхніми попередніми оцінками, найближчим часом росіянам варто готуватися до падіння нацвалюти аж до позначки 300 рублів за 1 долар.

А враховуючи те, що країни Заходу активно шукають альтернативу нафти і газу з РФ, та й сам Кремль погрожує Європі припиненням поставок газу по "Північному потоку", валютні надходження в РФ знизяться ще більш істотно, що негативно позначиться на рублі.

Експерти прогнозують, що рубль продовжить знецінюватися

У зв'язку з такою жалюгідною ситуацією в банку Morgan Stanley прогнозують, що РФ не розплатиться за облігаціями 2023 року, в результаті чого вже 15 квітня на країну чекає дефолт.

Росія намагається відтермінувати неминуче 

У Центробанку роблять спроби стабілізації валютного ринку, зважившись на безпрецедентну міру – заборону населенню 6 місяців купувати валюту.

При цьому з валютних рахунків дозволяють зняти не більше 10 тисяч доларів. Всі інші валютні вклади збираються заморозити або перевести в рублі за офіційним курсом.

Раніше ми писали, що США заборонили нафту РФ: ціни на паливо зростуть по всій планеті, але "це ціна свободи".

Ще нагадаємо, що у Польщі не хочуть міняти гривні на злоті: що робити українським біженцям?

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом