Курс долара в Росії злетів у чотири рази, і це ще не межа
Курс долара в Росії злетів у чотири рази, і це ще не межа

Курс долара в Росії злетів у чотири рази, і це ще не межа

Всі росіяни зараз хапаються за голову і журяться відсутністю долара в побуті, а також несусвітнім курсом валюти, який давно пробив історичний максимум в країні.

Подробиці пише видання "Обозреватель".  

Санкції діють безвідмовно

Після початку війни в Україні на Російську Федерацію з усіх боків звалилися непідйомні для економіки санкції. Вони стали найсерйознішими і комплексними за всю історію, а за кількістю переважили навіть Ірак, який довгі роки очолював список найбільш підсанкційних країн світу.

Курс долара в Росії з початку війни в Україні виріс майже в 4 рази, на чорному ринку він досяг 400 рублів

Не дивно, що економіка Росії почала стрімко пробивати дно. Це вже помітили звичайні громадяни, коли зрозуміли, що відбувається з курсом долара. Мало того, що курс полетів в далекі далі і продовжує зростати з кожним днем, так готівкові купюри стали недоступні для виведення. Вони пропали навіть з банків.

Підвищення в чотири рази

Поки в Україні два тижні точиться війна, долар вже став дорожче в чотири рази, якщо вірити даним банківського моніторингу. Якщо офіційно в банках вартість значиться приблизно 150 рублів, то на чорному ринку – до 400 руб. Варто відзначити, що за 150 руб. ніхто в країні не зможе поміняти валюту, оскільки банк її не видає.

Росіяни в паніці намагаються зняти гроші в банкоматі, стоять в довгих чергах, але валюта швидко закінчується

Єдине, що залишається, - йти на чорний ринок і купувати "зелені" за нечуваним курсом. І чим довше чекати, сподіваючись на стабілізацію ситуації, тим більше за підсумком доведеться заплатити. Курс не зупинятиметься, поки не налагодяться зовнішні економічні зв'язки.

Поки людям доводиться стояти в кілометрових чергах, щоб вивести гроші з рахунку. Але вже скоро всі банкноти зникнуть з ужитку, оскільки Захід відмовився завозити нові. Причому не тільки долар, але і євро.

Раніше портал MY.UA повідомляв, як експерти оцінюють майбутнє рубля і що чекає всю російську економіку?

Також ми писали, що Apple презентувала новий бюджетний iPhone SE з сучасними характеристиками.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом