YouTube-канал Юрія Дудя "вДудь" визнали екстремістським
YouTube-канал Юрія Дудя "вДудь" визнали екстремістським

YouTube-канал Юрія Дудя "вДудь" визнали екстремістським

У Республіці Білорусь рішенням суду Центрального району Мінська постановили визнати на території країни екстремістським Youtube-канал "вДудь", що має величезну популярність.

Про це сказано в офіційному Telegram-каналі "ГУБОЗіК".

Юрій Дудь відкрито засуджує дії Володимира Путіна

Юрій Дудь є ведучим Youtube-каналу "вДудь", який дуже популярний в Україні, Росії та Білорусі. Журналіст випускає довгі інтерв'ю на злободенні теми з різними діячами, культури, науки, політики і шоу-бізнесу.

У Білорусі визнали екстремістськими три ролики Youtube-каналу "вДудь"

Після початку війни в Україні він відкрито виступив проти неї, засудив дії президента Росії Володимира Путіна і всіх, хто виконує його накази. Оскільки Білорусь і режим самопроголошеного президента Олександра Лукашенка вважають посібником і співучасником війни, не дивно, що будь-яка опозиція присікається на державному рівні.

Хоча припущення про швидку заборону почалися ще в січні 2022 року, коли Юрій Дудь звернув увагу громадськості на проблеми еміграції в Білорусі.

Що опинилося під забороною

Інформацію офіційно оприлюднило Головне управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією (ГУБОЗіК) при в Міністерстві внутрішніх справ Республіки Білорусь. А рішення було прийнято судом Центрального району Мінська за матеріалами ГУБОЗіК.

У повідомленні сказано, що три відео канала є екстремістськими, а саме "Комісаренко...", "Як жити..." і "...головне медіа". У першому Дудь поспілкувався з білоруським коміком Славою Комісаренко. Друге - фільм про білоруських емігрантів "Як жити, якщо позбавляють батьківщини", їх особисті історії після втечі з країни через протести в серпні 2020 року.

Третій ролик - це інтерв'ю зі Степаном Путило, творцем визнаного в Білорусі екстремістським Telegram-каналу NEXTA.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що у Мережу злили відео з величезним госпіталем окупантів у Білорусі: мабуть, поранених не злічити.

Також ми писали, що стріляють собі в ногу: Росія погрожує зупинити "Північний потік-1".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом