5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Путін втратив віру в свою армію і наказав розстрілювати дезертирів
Путін втратив віру в свою армію і наказав розстрілювати дезертирів

Путін втратив віру в свою армію і наказав розстрілювати дезертирів

Через 17 днів війни президент Росії Володимир Путін зрозумів, що серед військовослужбовців починають переважати негативні настрої. Все частіше солдати відмовлятися воювати або влаштовують бунт.

Подробиці розповів один з полонених солдатів РФ.

Вдається до розстрілу незгодних

Служба безпеки України провела допит одного з окупантів, нещодавно спійманого в полон. Хлопець зізнався, що серед солдатів виникає опір. Вони починають розуміти, що їх відправляють воювати з мирними жителями, а не захищати їх від нацистів і наркоманів.

Російські окупанти порівнюють Володимира Путіна зі Сталіним, розповідаючи про практику "розстрільних загонів"

Президент Володимир Путін розуміє, що з кожним днем довіра до власної армії випаровується. І щоб вона не розбіглася по українських полях або, ще гірше, не повстала проти нього ж, вирішив лякати сталінськими репресіями.

Йдуть слідом і погрожують вбити

Окупант на допиті розповів, що Путін наказав вдатися до практики "розстрільних загонів", коли за основними збройними силами РФ слідують спеціальні ешелони, зобов'язані розстрілювати всіх, хто вирішить втекти або влаштувати бунт.

"Нам дали зрозуміти, що назад ми не повернемося, тому що за нами їдуть ешелони, що вбивають дезертирів, які намагаються повернутися додому", - зізнається росіянин. Отже, у них немає вибору: або стати зрадниками і бути вбитими своїми ж людьми, або померти в Україні, став фашистом.

Співрозмовник уточнив, що тепер шкодує про відсутність сили духу у нього та інших товаришів по службі. Адже було б правильніше вчинити як морські піхотинці під Одесою, які відмовилися воювати і збунтувалися перед командуванням.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що у Мережу злили відео з величезним госпіталем окупантів у Білорусі: мабуть, поранених не злічити.

Також ми писали, що бізнесмен оголосив нагороду в $100 000 за голову Наталії Поклонської, яка приїхала в Херсон.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны