6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Російський пілот перед пасажирами літака назвав війну з Україною злочином
Російський пілот перед пасажирами літака назвав війну з Україною злочином

Російський пілот перед пасажирами літака назвав війну з Україною злочином

Все більше розсудливих людей почали відкрито висловлюватися щодо війни, яку Володимир Путін розв'язав в Україні. Навіть не дивлячись на переслідування і репресії влади.

Останній гучний приклад відбутися на борту літака.

Нікому не потрібна війна

Командир екіпажу літака російської авіакомпанії "Перемога" (група "Аерофлот") безстрашно звернувся до пасажирів після прильоту в аеропорт Анталії. Спочатку він продекламував стандартну прощальну промову, висловлюючи подяку людям за те, що вони обрали саме "Перемогу". А слідом перейшов до серйозного оголошення.

Чоловік не побоявся відкрито заявити, що є противником війни в Україні. Він назвав те, що відбувається, злочином, проти якого повинні виступити всі свідомі росіяни.  

"Я вважаю, що війна в Україні - це злочин. І думаю, що будь-який розсудливий громадянин мене підтримає і зробить все можливе, щоб зупинити це – бажано прямо зараз. Нам не потрібна ця війна", - заявив командир екіпажу.

Йому аплодували колеги і пасажири

Цю коротку, але правильну мову пілот переклав також англійською мовою. Після колеги, що знаходяться поруч, почали аплодувати командиру, мабуть, підтримуючи його тверду позицію. До них приєдналися деякі пасажири літака.

Пілот російського літака" Перемога " перед пасажирами відкрито виступив проти війни в Україні

На жаль, за подібні вислови пілота може чекати відповідальність. Причому не тільки адміністративна (у вигляді штрафу), а й кримінальна. Переслідування звичайних громадян, не згодних з діями армії і президента, зараз знаходяться на дуже серйозному рівні. Людей жорстоко карають навіть за самі мінімальні спроби протесту або висловлювання думки, протилежної офіційній.  

Раніше портал MY.UA повідомляв, що журналіст Bellingcat розповів про найслабшу сторону російської армії.

Також ми писали, що єВорог: побачили російську техніку чи солдат? Повідомте про це ВСУ.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом