Експерти пояснили, чому протест Марини Овсяннікової на "Першому каналі" - постановка
Експерти пояснили, чому протест Марини Овсяннікової на "Першому каналі" - постановка

Експерти пояснили, чому протест Марини Овсяннікової на "Першому каналі" - постановка

З пояснення українського PR-стратега Сергія Дідковського стало остаточно зрозуміло, що проведення антивоєнного демаршу в прямому ефірі російського "Першого каналу" – фейк і постановка.

Дідковський і ряд його колег, медіаспеціалістів, розповів про 13 пунктах, в яких детально розглянуто інцидент з Мариною Овсянніковою і її плакатом, розмістивши відповідний пост в Facebook.

Докази награності політичного демаршу в ефірі російського каналу

  • Це була робота за сценарієм.
Скрін поста Дідковського у Facebook
  • Співвласник "Першого каналу" - Костянтин Ернст, який прагне уникнути відповідальності перед світовою спільнотою за пропаганду.
  • Запис поширили також ресурси хрещеної дочки Путіна Ксенії Собчак і ексолігарха з РФ Михайла Ходорковського.
  • З'явилося безліч записів телевізійного ефіру, нібито зняті глядачами. Виходить, що вони вирішили зняти на відео звичайний випуск вечірніх новин? Так, поява Овсяннікової було заплановано.
  • Відразу після інциденту Собчак поширили відеозапис з розкаюється Овсяннікової. Хто її передав Собчак? Де цей запис лежав до виходу?
  • У промові Овсяннікової - надлишок порушених проблем, включно з мітингами за Навального, і батьком-укрАїнським – все як у методичках, почерком Суркова.
  • До створення контенту доклали руку професіонали, для виклику емоцій, що говорить про підготовку до вкидання в інформаційний простір.
  • Дівчину з плакатом відразу взяли в топ зарубіжні сегменти Twitter. Як правило, так відбувається за попереднім планом.
Овсяннікова з плакатом в "прямому ефірі" російського каналу
  • Так, в той час як в Україні гинуть люди, у світі поширюють приклад класичного наративу від російських лібералів: мовляв, дівчина, яка отримала звичайне адмінпокарання, є більшою жертвою, ніж люди, яких обстрілюють в містах України. Так вже відбувалося, але в світі тільки що зрозуміли, як Путін створив "республіки" в ОРДЛО.
  • Це чергова спроба опозиціонерів з РФ розхитати російську владу, що є вигідним для України.
  • Цю історію позиціонують як спробу достукатися до громадян РФ, але її мета зовсім інша - у зміщенні фокусу з війни проти України до фантастичного світу "Першого каналу" і зростання популярності РФ. Російську пропаганду перетворюють на жертв режиму.
  • Ви вірите, що новини в Росії виходять в прямому ефірі?
  • У будь-якому випадку, це нова медіапобіда України, адже навіть пропагандистові Ернсту стало зрозуміло, що кінець Путіна настав і ми побачили ще одну пропаганду з ще одного боку, що не зашкодить.

Підсумок

Дідковський підкреслив, що прямі ефіри в РФ - міф, демарш активістки був на руку власнику телевізійного каналу, а широкий розголос викликала передчасна підготовка матеріалів для публікації.

Раніше ми писали, що не можна поширювати в соцмережах, щоб не допомагати окупантам.

Також читайте: ні в якому разі не повідомляйте: з'явився новий вид інформаційної війни.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом