Це неможливо: в МВС пояснили, чому РФ не зможе залучити 40 тис. сирійців
Це неможливо: в МВС пояснили, чому РФ не зможе залучити 40 тис. сирійців

Це неможливо: в МВС пояснили, чому РФ не зможе залучити 40 тис. сирійців

Вся армія Сирії на сьогодні за різними оцінками складає від 100 до 130 тис. людей. Про це в ефірі телемарафону заявив радник очільника МВС України Вадим Денисенко.

Він зазначив, що в цю чисельність входять тилові структури з парамілітарними організаціями, які протягом останнього року вступили до сирійської армії.

— Уявити собі, що Асад віддасть 40 тис. людей зі своєї армії чи внутрішніх військ в Україну означатиме, що Асад повинен буде завтра здатися, бо знову піднімуть голову всі ті, хто був проти нього. І там розпочнеться нова громадянська війна.

За словами Денисенка, такий сценарій розвитку подій у таких кількостях (40 тис., – Ред.) – нереалістичний. З логістичного боку це також складно зробити з кількох причин, каже радник міністра.

— Кораблями це складно зробити, адже протока Босфор і Дарданелли заблокувала Туреччина. Літаками? Якщо взяти найбільший транспортний літак РФ Іл-76, який може вміщати до 200 людей – це потрібно зробити 2 тис. рейсів. З цієї точки зору я думаю, що Путіну щось прибріхують.

Він зазначив, що уявити те, що сирійці спробують наводити тут порядок – мало реалістично. Він наголосив, що здебільшого це будуть люди, які спробують втекти до Європейського Союзу.

40 тис. сирійців він називає міфологією, як і величезну кількість чеченців, яких насправді було до півтори тисячі людей.

Читайте
РФ не вдається набрати найманців у Сирії, а Китай не виконуватиме забаганки Кремля – Арестович
Теги по теме
МВД Сирия
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны