Україна отримала ще 300 млн євро за новим макрофіном ЄС
Україна отримала ще 300 млн євро за новим макрофіном ЄС

Україна отримала ще 300 млн євро за новим макрофіном ЄС

КИЇВ. 18 березня. УНН. Сьогодні Україна отримала 300 млн євро фінансової допомоги Європейського Союзу, що є другою частиною першого траншу у рамках нової програми макрофінансової допомоги ЄС. Інформацію про це підтвердило Міністерство фінансів України, пише УНН.

Цитата

“Сьогодні Україна отримала 300 млн євро фінансової допомоги Європейського Союзу, що є другою частиною першого траншу у рамках нової програми макрофінансової допомоги ЄС загальним обсягом 1,2 млрд євро”, - повідомили в Мінфіні.

Деталі

За даними відомства, з урахуванням отриманих Україною 11 березня 2022 року 300 млн євро, у цілому перший транш в рамках нової програми макрофінансової допомоги ЄС становить на сьогодні 600 млн євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС виділив вже 600 млн євро за новим макрофіном Україні

Раніше

3 березня міністр фінансів Сергій Марченко підписав меморандум про взаєморозуміння з ЄС та кредитну угоду, що дозволить Україні отримати позику в 1,2 млрд євро екстреної макрофінансової допомоги.

Європейський Союз також підписав меморандум із Україною про надання 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги Україні.

11 березня у Мінфіні повідомили, що Україна отримала перших 300 млн євро в межах програми макрофінансової допомоги Європейського Союзу.

Теги по теме
Украина Евросоюз
Источник материала
loader
loader