Як війна в Україні б'є по економіці Білорусі та її бізнесу
Як війна в Україні б'є по економіці Білорусі та її бізнесу

Як війна в Україні б'є по економіці Білорусі та її бізнесу

Весь світ бачить, як санкції, введені проти Росії, вдарили по її економіці і рівню життя. Республіці Білорусь як спільниці у веденні війни теж слід готуватися до економічних проблем.

Подробиці пише видання "Сьогодні".

Ринки експорту закриваються

Велика частина експорту нафтопродуктів Білорусі, а також інших товарів орієнтувалася на український і російський ринок. Перший закритий через війну, і взагалі Україна намагається домогтися повного ембарго на нафтопродукти. Другий ринок теж став недоступним: російський напрямок виявилося заблоковано неможливістю провести оплату після введення санкцій у фінансовому секторі.

Підтримка Олександра Лукашенка війни в Україні призведе Білорусь до економічної розрухи, як і Росію

Зниження обсягів експорту вже призвело не тільки до зменшення заробітку, а й кількості робочих місць. Адже немає такого навантаження, яке раніше забезпечувало співробітникам необхідну частку роботи. Відомо, що з початку березня на підприємствах почали відправляти людей у вимушені відпустки, і навіть ведуться розмови про масові звільнення.

Інфляція і дефолт не за горами

Експерти впевнені, що якщо Білорусь і далі буде продовжувати підтримувати Кремль і політику Володимира Путіна, то країну не обійде фінансова криза. Вже зараз Мінську на чолі з самопроголошеним президентом Олександром Лукашенком слід боятися швидкого падіння курсу національної валюти, як сталося з рублем за лічені дні.

Три банки вже відключили від SWIFT, далі Білорусь чекає дефолт, інфляція і падіння курсу нацвалюти

Не обійдеться без дефолту і подальшої інфляції, адже вже три білоруських банки відключили від міжнародної системи платежів SWIFT, а картами фінансових організацій неможливо розрахуватися на території Євросоюзу. Природно, чергова проблема торкнеться вже звичайних громадян - істотно знизиться рівень життя.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Путін заявив про рекордну підтримку війни в Україні серед росіян.

Також ми писали, що "Путін непередбачуваний": у Польщі готують пакет дій під назвою "антипутінський щит".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом