Епіфаній повідомив, скільки громад готові перейти що до ПЦУ
Епіфаній повідомив, скільки громад готові перейти що до ПЦУ

Епіфаній повідомив, скільки громад готові перейти що до ПЦУ

Майже сто релігійних громад зараз в процесі переходу
фото: ПЦУ

Вже оформлено пів сотні переходів

Останнім часом понад 50 громад в Україні перейшли до ПЦУ, приблизно 100 перебувають у процесі переходу. Про це повідомив в ефірі національного телемарафону предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

«Протягом останніх днів ми бачимо початок хвилі переходів громад із боку РПЦ до ПЦУ. І протягом практично декількох днів ми вже оформили більше 50 переходів. Зараз ми говоримо, що вже приблизно 100 громад визначилися, вони вже в процесі переходу. Тобто поступово українці, які перебували в духовній омані до цього часу, починають прозрівати. Громада за громадою, по всій Україні, в кожній області, не тільки на заході, а і в центрі, на сході і на півдні», – сказав владика Епіфаній.

За його словами, щодня ПЦУ повідомляють про те, що та чи інша громада визначилася, провела збори, ухвалила рішення про перехід.

«А згідно з законодавством, кожна громада має право зміни своєї юрисдикції. Тому я закликаю надалі громади московського патріархату приймати відповідні рішення, не мовчати, а долучатися до визнаної Православної церкви», – зазначив митрополит.

Нагадаємо, Почесний патріарх Філарет звернувся до митрополита Церкви Московського патріархату в Україні Онуфрія із закликом про об’єднання.

Тим часом очільник РПЦ Кирило вирішив не засуджувати російську агресію проти України.

Источник материала
Поделиться сюжетом