Слідчі поліції завершили досудове розслідування щодо двох буковинців за підкуп прикордонника
Слідчі поліції завершили досудове розслідування щодо двох буковинців за підкуп прикордонника

Слідчі поліції завершили досудове розслідування щодо двох буковинців за підкуп прикордонника

Нагадаємо: у березні цього року чоловіки призивного віку запропонували гроші працівниці прикордонної служби, щоб безперешкодно перетнути державний кордон. Поліцейські затримали буковинців та довели їх причетність до скоєння кримінального правопорушення. Відповідно до чинного законодавства, зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування поліцейські зібрали достатню кількість протиправної діяльності жителів села Магала віком 26 та 30 років. На контрольно-пропускному пункті «Порубне» буковинці надали інспектору прикордонної служби 200 євро за сприяння у безперешкодному перетині державного кордону.

Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції передали матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом та угодою про визнання винуватості до суду для розгляду.

Буковинцям інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Також чоловіки перерахували по 60 тисяч гривень на потреби ЗСУ.

Поліцейські нагадують громадянам: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років. Випадки незаконного ухиляння від мобілізації правоохоронці фіксують та притягують порушників відповідно до чинного законодавства.

Теги по теме
полиция расследование Черновицкая область граница взятка Буковина
Источник материала
Поделиться сюжетом