20 квітня — панельна дискусія «Фейкові новини та реальна війна»
20 квітня — панельна дискусія «Фейкові новини та реальна війна»

20 квітня — панельна дискусія «Фейкові новини та реальна війна»

У середу, 20 квітня, о 17:00 за часом у Лондоні відбудеться панельна дискусія щодо російської дезінформації «Фейкові новини та реальна війна».Учасники заходу розглянуть роль дезінформації та пропаганди як частини стратегій гібридної війни Росії на території України і на Заході.

У першій частині дискусії кожен доповідач представить тему, друга частина включатиме панельну дискусію. Доповідачі:

Сесія 1:

Артем Біденко Тема: Обчислювальна пропаганда під час війни, як вона впливає на європейців.

Інформація про доповідача: Артем Біденко, керівник Інституту інформаційної безпеки, колишній заступник міністра та держсекретар Міністерства інформаційної політики та Міністерства культури. Артем здобув ступінь магістра політології Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Юлія Каздобіна Тема: Інформаційний вплив Росії: чому закриття російських ЗМІ не означає обмеження свободи ЗМІ.

Інформація про доповідачку: Голова Українського фонду досліджень безпеки, колишній радник міністра інформаційної політики України. Юлія має ступінь магістра політичних наук (міжнародні відносини) в Університеті Рочестера

Ксенія Ілюк Тема: Антидемократичне дезінформаційне полотно на тлі повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Інформація про доповідачку: Ксенія Ілюк – провідна аналітикиня даних «Детектор медіа». Досліджує російський зловмисний вплив на соцмережі. Зокрема, фокусується на комп’ютерній пропаганді, шкідливиз інформаційних кампаніях та комп’ютерній комунікації.

Віктор Трегубов Тема: Кінець м'якої сили Росії. Інформація про доповідача: Віктор Трегубов – популярний український політичний оглядач і блогер із освітою журналіста, філософії та теології, ветеран російсько-української війни, офіцер ЗСУ.

Віталій Рибак Тема: Як роки російської дезінформації призвели до масової загибелі мирного населення в Україні.

Інформація про доповідача: Віталій Рибак – головний аналітик «Інтерньюз Україна», який очолює роботу організації з боротьби з дезінформацією. Віталій здобув ступінь магістра німецьких та європейських студій Національного університету «Києво-Могилянська академія» та Єнського університету імені Фрідріха Шиллера.

Юлія Дукач Тема: Офіційна російська пропаганда у воєнний час. Скільки уваги приділяли санкціям і війні в Росії? Результати тематичного моделювання російських новин.

Інформація про доповідачку: Юлія Дукач – аналітикиня даних і керівниця групи моніторингу дезінформації Texty.org.ua. Має ступінь кандидатки соціології.

Сесія 2:

Наталія Попович Тема: Уроки культурної трансформації України за 30 років з 1991 року та як нехтування Заходом незручних уроків минулого ХХ століття призводить до катастроф.

Інформація про доповідачку: Наталія Попович, громадська активістка, експертка з міжнародних комунікацій, засновниця One Philosophy та WeAreUkraine.info, співзасновниця Українського кризового медіа-центру. Наталія працювала радникцею з інформаційної політики глави Адміністрації президента та керувала реформою стратегічних державних комунікацій в Україні, створила аналітичну групу гібридної війни UCMC та була співавторкою дослідження сприйняття європейських цінностей у російських ЗМІ. Наталія є членом сенату Українського католицького університету та членкинею правління Українського інституту.

Володимир Шейко Тема: Культурна дезінформація: як Росія підриває українську легітимність, атакуючи українську культуру, історію та ідентичність

Інформація про доповідача: Володимир Шейко – генеральний директор Українського інституту, організації культурної дипломатії України при Міністерстві закордонних справ. Має ступінь магістра Інституту міжнародних відносин Київського національного університету.

Євген Федченко Тема: Як StopFake.org використовував перевірку фактів, щоб передбачити війну

Інформація про доповідача: Євген Федченко, д.т.н., є співзасновником та головним редактором сайту перевірки фактів StopFake.org, провідного експертного центру з російської дезінформації. Також є директором Могилянської школи журналістики Національного університету «Києво-Могилянська академія» (Україна).

Зареєструватися на подію можна за цим посиланням. 

Источник материала
Поделиться сюжетом