Як пройшов виступ Даші Суворової на мітингу в Парижі
Як пройшов виступ Даші Суворової на мітингу в Парижі

Як пройшов виступ Даші Суворової на мітингу в Парижі

16 квітня, на проукраїнському марші в Парижі, співачка Даша Суворова виступила з національним гімном та власною піснею "Додому". Даша присвятила її всім українцям, які мріють повернутися додому. Пісня була написана 4 роки тому та увійшла в український альбом "Будь сильним до кінця" (2018).

На марші також вшанували пам’ять загиблих в Бучі, Маріуполі, Харкові, Чернігові та інших містах, в яких побували російські окупанти. Серед загиблих — Паша Лі, чия світлина була на сцені.

“Я пообіцяла його мамі, що вшаную пам’ять її сина у Парижі. Паша Лі був українським музикантом і актором, який захищав Київ у теробороні та загинув 6 березня, допомагаючи українцям евакуюватися. Він залишив цей світ героєм, як і інші українці, які поклали свою душу й тіло за нашу незалежність”, — каже Даша Суворова.

Для виступу Даша обрала сукню української дизайнерки Лілі Літковської та традиційну хустку

Опинившись у Парижі, Даша пообіцяла собі заспівати гімн і підняти прапор своєї країни. “Моя бабуся усмiхнулася б… Вона народилась в 1941 роцi, на початку Другої Світової війни, i померла в 2022-му, так само на початку вiйни, але вже російсько-української. Я відчувала її поруч, коли спiвала”, — каже співачка.

Виступ відбувся під час проукраїнського маршу-мітингу, який щотижня проходить у французькій столиці.

Дивіться також:

Гаррі Стайлз, Måneskin та діджей Matoma підтримали Україну на фестивалі Coachella.

На Венеційській бієнале презентують виставку Piazza Ucraina.

Париж
Даша Суворова
музика
Теги по теме
музыка Париж
Источник материала
Поделиться сюжетом