Нюдси на захисті країни: Як працює благодійний рух ТерОнліФанс
Нюдси на захисті країни: Як працює благодійний рух ТерОнліФанс

Нюдси на захисті країни: Як працює благодійний рух ТерОнліФанс

В Україні з'явився “ТерОнліФанс” — особливий підрозділ, який здобуває перемогу на війні за допомогою… нюдсів. Дівчата й хлопці надсилають еротичні фото за донати ЗСУ або волотнерам, що займаються закупівлею спорядження для бійців Територіальної Оборони. Як це працює? Ми запитали у засновниць благодійного проєкту — Насті з України та Насті з Білорусі.

Як прийшла ідея створення руху?

Це жарт, який переріс у повноцінну діяльність. Я вже навіть не згадаю, хто з нас вигадав термін "Теронліфанс", поєднавши слова Територіальна Оборона та OnlyFans. Все почалося з того, що Настя, котра з Білорусі, будучи на той момент у відпустці в Загребі, намагалась вивезти юнака з Харкова. Вона зробила пост в твіттері, де в неї вже була своя аудиторія, намагаючись знайти машину. Було багато репостів, лайків, але способів вивезти людину у безпечне місце — жодного. І Настя, котрій це взагалі не властиво, написала, що скине нюдс тому, хто допоможе знайти машину. Знайшли за 5 хвилин.

Через декілька днів ми зустрілись в Варшаві. Я змогла виїхати з Києва разом з її тваринами, і коли ми вже сиділи разом в одній кімнаті, побачили СКІЛЬКИ в неї повідомлень з бажанням якось допомогти, скинути гроші, знайти ще машину, аби також отримати фотокартку. Кинувши погляди одна на одну, ми вирішили, що поки в нас не має жорсткої потреби в грошах, то обов'язково десь є люди, яким вони можуть врятувати життя. І було вирішено (зібравши воєдино наші з нею нюдси) зробити твіт про те, щоб люди кидали гроші на благодійні фонди, а ми за це відправимо фотокартки. Тоді й прозвучала фраза, що "це вже якийсь теронліфанс". І тоді ця, як зараз полюбляють казати, кіберзброя, почала штурмувати інтернет-простір.

Нюдси на захисті країни: Як працює благодійний рух ТерОнліФанс (фото 1)

Скільки людей приєдналися до Теронліфанс? І скільки серед них хлопців?

Зараз в нашому русі офіційно 42 людини, 6 з яких хлопці. Приблизно 10-13 повних анонімів, що “заволонтерили” нам свої фотокартки і вказали, від якої суми їх скидати людям. Нових учасників поки не приймаємо, бо вже набрали достатню кількість.

Є якісь критерії для фотографій? Чи у творців нюдсів є повна свобода?

Є обмеження. Бо фотографія — це насамперед про естетику. Ми знаходимося в категоріїї "естетичні нюдси" і не ліземо у порнографію. Для цього є інші, скажімо, "організації".

Чи були випадки шахрайства?

Так, адже усюди є люди, котрі, не зважаючи на всю ситуацію, намагаються провести навколо пальця когось. Нащо воно їм? Бо чмоні. Саме так і називається наш список, куди вносяться шахраї. Деякі намагаються підробляти скріни донатів (забуваючи, як легко це перевіряється), а деякі взагалі створили фейкові аккаунти і намагаються збирати гроші на власні картки. З такими розмова взагалі стала короткою. Ми їх оприлюднюємо, банимо, публікуємо заяви від тих, кого вони обдурили. До кожної картки прикріплено ім'я, тому в наш час за допомогою інтернету знайти можна майже будь-кого :)

Нюдси на захисті країни: Як працює благодійний рух ТерОнліФанс (фото 2)

Скільки в середньому донатять за один нюдс?

Кожен донатить за змогою. В середньому це приблизно 500-1000 гривень. Найбільший донат одним чеком був з-за кордону, на суму 634 000 гривень.

Скільки коштів вже вдалось зібрати?

Зараз підраховуємо за останні дні, але оприлюднена сума наразі складає 13 182 894 гривень.

Як отримати нюдс і допомогти українській армії:

  1. Пожертвувати кошти на спецрахунок ЗСУ у Нацбанку, перевірені благодійні фонди на кшталт “Повернись живим”, або ж адресну допомогу ТРО. Повний список перевірених реквізитів — тут.
  2. Зробити скріншот транзакції та відправити одній/одному з учасниць/учасників руху. Їх можна знайти за хештегом #Теронліфанс у твіттері, або ж написати Насті — в неї є база анонімних нюдсів. Важливо: транзакція має бути проведена не пізніше, ніж 24 години тому.
  3. Ви отримуєте фото.

Дивіться також:

Як допомогти на війні, навіть якщо почуваєшся безсилим: 9 способів.

Як допомогти українській армії: 5 благодійних фондів.

україна
OnlyFans
війна
нюдси
Теги по теме
война
Источник материала
loader
loader