Поліцейські Буковини нагадують про правила безпеки для водіїв мотоциклів
Поліцейські Буковини нагадують про правила безпеки для водіїв мотоциклів

Поліцейські Буковини нагадують про правила безпеки для водіїв мотоциклів

У зв’язку з покращенням погодніх умов на автошляхах Чернівецької області побільшало двоколісного транспорту. Популярність цього виду засобу пересування обумовлена їх практичністю та маневреністю в умовах міських заторів. На жаль, разом із зручністю пересування, мотоцикл несе власникові чимало загроз, у порівнянні з автомобілем, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Зважаючи на це, поліція нагадує кілька важливіших моментів, які допоможуть вберегти водія двоколісного транспортного засобу та його пасажирів від травмування, а у найгіршому випадку — і від загибелі.

* Швидкість руху мотоцикла в населених пунктах не повинна перевищувати 50 км/год, у житловій і пішохідній зонах — 20 км/год., поза населеними пунктами дозволяється рух зі швидкістю не більше 80 км/год. 

* Водієві мотоцикла забороняється керувати транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння, перебуваючи під впливом наркотичних чи токсичних речовин, або ж керувати у хворобливому, втомленому стані, а також перебуваючи під впливом лікарських препаратів, що знижують швидкість реакції та увагу.

* Забороняється передавати керування мотоциклом особам, які не досягли 16-річного віку та не мають посвідчення водія відповідної категорії.  

* Заборонено під час руху транспортного засобу користуватися засобами зв'язку, тримаючи їх у руці.

* Необхідно користуватися засобами безпеки (мотошолом, рукавиці, куртку та наколінники). 

Поліція Буковини закликає неухильно дотримуватись правил дорожнього руху. 

Теги по теме
полиция Черновицкая область Черновцы Буковина
Источник материала
Поделиться сюжетом