На Буковину прибув президент Генеральної ради депутатів округу Швабія
На Буковину прибув президент Генеральної ради депутатів округу Швабія

На Буковину прибув президент Генеральної ради депутатів округу Швабія

Президент Генеральної ради депутатів німецького округу Швабія Мартін Зайлер прибув із дружнім візитом у Чернівецьку область, повідомляє пресслужба Чернівецької ОВА.

Під час протокольної зустрічі із керівництвом обласної військової адміністрації очільник партнерського регіону Буковини запевнив, що німецький народ солідарний із українцями.

- Уже за кілька тижнів виповниться 25 років, як Буковина та Швабія є партнерськими регіонами. Це довготривала дружба, і вона існує як у хороші, так і у складні для України часи, що дуже важливо, – сказав Мартін Зайлер.

Німецький політик наголосив, що українці нині воюють не лише за свою свободу та територіальну незалежність, а й за європейські цінності.

Начальник Чернівецької ОВА Сергій Осачук, своєю чергою, подякував Мартіну Зайлеру за підтримку. «Незалежно від того, як швидко рішення приймає ваш уряд, ми знаємо, що у Німеччині Україна має дуже багатьох друзів, партнерів, які не кидають нас у біді. За це я хочу вам щиро подякувати», – сказав начальник ОВА.

Під час зустрічі обговорили також допомогу переселенцям у майбутньому. Багатьом із них просто нікуди повертатися, тож пріоритетом має стати облаштування комфортних місць для довготривалого перебування людей.

Крім того, Сергій Осачук подарував Мартіну Зайлеру українську вишиванку та гастрономічний путівник із автентичними рецептами «Смаки Буковини».

Теги по теме
Германия помощь Черновицкая область встреча
Источник материала
Поделиться сюжетом