У Чернівцях відкрито Центр журналістської солідарності
У Чернівцях відкрито Центр журналістської солідарності

У Чернівцях відкрито Центр журналістської солідарності

Національна спілка журналістів України, за підтримки Міжнародної та Європейської федерації журналістів, запустила мережу центрів журналістської солідарності для допомоги працівникам медіа під час війни. Такі центри відкрито у Львові, Івано-Франківську та Чернівцях на базі обласних організацій НСЖУ.

Центри допомагатимуть колегам облаштуватися на новому місці, інформуватимуть про вакансії в медіа, програми підтримки журналістів і редакцій. В екстрених випадках журналісти, які евакуювалися з територій бойових дій, отримуватимуть одноразову матеріальну допомогу.

Звернутися за підтримкою до Центру, особисто чи дистанційно, може будь-хто серед журналістів, що перебувають у зоні бойових дій, переїхали до будь-якої іншої області або приїхали до України з-за кордону.

У центрі можна тимчасово попрацювати, провести зустріч чи онлайн-ефір, скористатися інтернетом, знайти потрібні контакти. Також передбачено проведення тренінгів та інших навчальних заходів. Працівникам медіа, які на передовій висвітлюють бойові дії, НСЖУ через центри журналістської солідарності надаватиме захисне екіпірування та аптечки першої медичної допомоги.  

- У ці важкі дні всі журналісти об’єднуються для взаємодопомоги. Наші міжнародні партнери не стоять осторонь проблем українських медіапрацівників та намагаються всіляко надати практичну допомогу. Центри журналістської солідарності – це бажання дієво допомагати колегам, відзначає голова НСЖУ Сергій Томіленко.

 

Звернутися за допомогою до Центру журналістської солідарності:

Заповнити анкету за посиланням: https://bit.ly/3JcQFhK.

Написати на електронну адресу: jsolidarity2022@gmail.com.

Загальна  «гаряча лінія»: тел: +38 068 126 6674.

 

Координатори ЦЖС у Чернівцях – Володимир Бобер, Ілля Суздалєв.

Адреса: м Чернівці, проспект Незалежності, 96.

Телефон «гарячої лінії»: +38 068 286 3706.

Теги по теме
помощь новости Черновцов Черновцы Журналисты
Источник материала
loader
loader