Естонія та Латвія офіційно визнали геноцидом агресію рф проти України
Естонія та Латвія офіційно визнали геноцидом агресію рф проти України

Естонія та Латвія офіційно визнали геноцидом агресію рф проти України

В Естонії та Латвії визнали геноцидом агресію рф проти України. Це перші у світі країни, парламенти яких приняли на офіційному рівні рішення використовувати саме цей термін на позначення дій росії проти українського народу, повідомляє Reuters.

“рф вчинила масові злочини проти цивільних на тимчасово окупованих територіях [України], серед іншого в Бучі, Бородянці, Гостомелі, Ірпені та Маріуполі, а також багатьох інших містах. Зокрема, йдеться про вбивства, викрадення, депортації, ув'язнення та осквернення тіл загиблих”, — пояснюють естонські парламентарі рішення Рійгікогу, яке схвалили 86 голосами.

“Латвія та наш народ показали підтримку, вірність та солідарність з Україною. Із ухваленням цієї заяви ми продовжуємо висловлювати підтримку. Не забуваймо, шо пріоритетом є захист населення України від подальших злочинів проти людяності, а також допомога Україні звільнити землі від окупації”, — прокоментував керівник комітету Сейму Латвії Рішард Коль.

Влада країн також закликає інші держави підтримати визнання дій росії на території України геноцидом українського народу.

Читайте також:

У "Вікіпедії" з’явилася стаття про рашизм.

Рятувальники-волонтери зі США, Австралії, Німеччини та Польщі прибули в Україну.

Источник материала
loader
loader