Звільнений із полону рашистів священик розповів про знущання окупантів
Звільнений із полону рашистів священик розповів про знущання окупантів

Звільнений із полону рашистів священик розповів про знущання окупантів

Священик розповів про те, що пережив у полоні російських військових 
фото: Сергій Чудинович/ Facebook

Священика військові РФ намагалися забити до смерті гумовим кийком через те, що запідозрили його у співпраці з територіальною обороною

Священика із Херсону Сергія Чудиновича російські окупанти намагалися забити гумовим кийком і зґвалтувати. Чудинович розповів про це на відео та опублікував його у Facebook.

За словами священика, окупанти змушували його зізнатися, що він – член територіальної оборони, били, катували й навіть хотіли згвалтувати.

Російські військові викрали священослужителя прямо з будівлі церкви. Усі були в масках і балаклавах. Чудиновичу натягли на очі шапку, щоб він не бачив дороги. Зрештою його привезли до захопленого приміщенням Головного управління Нацполіції в Херсоні.

«На мене наділи шапку, зав'язали ніс і шию. І сказали, що я дві години буду думати. Мені не давали пити воду, не пускали в туалет, взяли зразок ДНК і відбитки пальців», – сказав Чудинович.

Потім священика намагалися забити кийком: били гумовою палицею в область серця. Замість води, бранцю давали пити горілку.

«Роздягли, поставили на коліна, притиснули і сказали, що запхають в мене кийок. Я прощався з життям, молився. Намагалися зґвалтувати», – додав священик.

Окупанти протримали священика у катівні добу. Потів відпустили. Наразі він проходить реабілітацію у шпиталі.

Нагадаємо, мешканець Бучі, якому вдалося вижити під час окупації, розповів про знущання окупантів.

На його очах російські військові розстрілювали беззбройних людей впритул. Син сусідки помер у нього на руках жахливою смертю через поранення у живіт.


Источник материала
loader
loader