Світлий понеділок після Великодня: головні традиції і заборони
Світлий понеділок після Великодня: головні традиції і заборони

Світлий понеділок після Великодня: головні традиції і заборони

Світлий понеділок після Великодня для віруючих людей є не менш важливим, ніж саме церковне свято.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

У Біблії розповідається, що, воскреснувши, в перший день Ісус з'явився своїм учням і протягом 40 днів розповідав їм про Царство Небесне, після чого вознісся на небо. Вважається, що день після Великодня є дуже важливим для християн. Він продовжує великодні святкування і є офіційним вихідним у багатьох країнах світу.

У народі перший день після Великодня ще називають поливальний понеділок. Дівчата дарують хлопцям крашанку або писанку. Найчастіше її ховали за пазуху, а хлопці повинні були "відняти" її у дівчини. Після цього хлопець повинен відвести дівчину до водойми і облити її водою "на красу і здоров'я".

Поливальний понеділок після Великодня

У цю дату багато хто дотримується особливих традицій, слідує зазначеним правилам і намагається обходити стороною те, чого робити не рекомендується.

У цей день прийнято ходити в гості: хрещеники ходять до хресних, онуки до бабусь, і обов'язково з гостинцями. Їм також дають з собою додому ласощі. В основному це пироги і великодні яйця.

Також прийнято накривати столи з великою кількістю м'ясних страв. А ще бажано відмовитися від важкої роботи і праці.

Жінкам в цей день було не бажано виходити з дому. У гості ходили чоловіки. Вважалося, що якщо перший гість виявиться чоловіком, це дуже хороша прикмета.

Гості за столом

Нагадаємо, молитва після Великодня на святу седмицю: що читати вранці замість "Отче наш"

Як повідомляв Знай.uа, защитники "Азовсталі" показали, чим їм довелося "ласувати" на Великдень: замість пасок сухар з варенням

Також портал Знай.uа писав, сильні молитви на Великдень: як попросити у Бога миру, захисту і міцного здоров'я

Теги по теме
Пасха
Источник материала
Поделиться сюжетом