Уся політика грузинської влади – це виконання вказівок із Кремля — Арахамія
Уся політика грузинської влади – це виконання вказівок із Кремля — Арахамія

Уся політика грузинської влади – це виконання вказівок із Кремля — Арахамія

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Українці та грузини завжди були й будуть братніми народами. Грузини б’ються за Україну на війні, відомі люди Грузії ще до 24 лютого записали відеозвернення на нашу підтримку. Вони вболівають за Україну і нашу перемогу у війні. Але не грузинська влада. І причина дуже проста – головний грузинський олігарх Бідзіна Іванішвілі тісно пов'язаний із російською політичною верхівкою. Нещодавно опубліковані "плівки Іванішвілі" підтверджують ці зв’язки. Про це пише голова фракції "Слуга Народу" у ВР та член делегації України на переговорах з рф Давид Арахамія, передає УНН.

Цитата

"Уся політика грузинської влади – це виконання вказівок із Кремля. Це і є причина їхньої риторики про невизнання воєнних злочинів росії проти України та спроби допомогти рф обійти санкції.

Сьогодні Іванішвілі перетворився на грузинського Януковича. Він і його люди ведуть політику щодо України, яку не підтримує грузинський народ. Вони хочуть розсварити грузинів та українців на десятиліття вперед. Щоб не допустити цього, я звернуся до керівництва Євросоюзу і США щодо розгляду питання про введення санкцій проти Іванішвілі та його активів на Заході. Ніхто не уникне відповідальності. Ні окупанти, ні ті, хто їм допомагає", - йдеться в повідомленні.

Що передувало

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну влада Грузії заявила, що не збирається вводити санкції проти Московії.

25 березня представник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко через відмову Грузії підтримати західні санкції написав: "Глава комітету ради федерації росії у міжнародних справах Григорій Карасін похвалив Грузію за те, що вона не підтримала санкції Заходу щодо росії, та обіцяє послугу за послугу. Тбілісі – після того, що з вами зробила Росія в 2008 році, вам не соромно?".

Прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі неодноразово заявляв, що Грузія не приєднається до антиросійських санкцій, оскільки це може поставити країну "під удар".

Теги по теме
Грузия Давид Арахамия
Источник материала
Поделиться сюжетом