ЧНУ підписав Угоду про співробітництво з асоціацією ELU
ЧНУ підписав Угоду про співробітництво з асоціацією ELU

ЧНУ підписав Угоду про співробітництво з асоціацією ELU

22 квітня 2022 року ректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Роман Петришин та президент-засновниця франко-української асоціації освіти, культури та солідарності «Обміни Лотарингія-Україна» (ELU, Echanges Lorraine-Ukraine, м. Мец, Франція) Віолета Москалу підписали угоду про співробітництво. Про це повідомляють на офіційному сайті ЧНУ.

Сторони домовилися про спільну діяльність у конексті створення умов для професійного розвитку та реалізації здобувачів вищої освіти за освітніми програмами: «Французько-український переклад та переклад з другої іноземної мови», «Французька мова і література та друга іноземна мова», «Французька мова та друга іноземна мова. Переклад з двох іноземних мов», а також викладачів кафедри романської філології та перекладу, які забезпечують викладання за даними освітніми програмами.

Угода про співробітництво охоплює викладацьку, освітню, науково-дослідну, інформаційну та культурну діяльність обох сторін.

Церемонія підписання угоди відбулася в Блакитній залі ЧНУ під час засідання круглого столу на тему розвитку співпраці між Чернівцями і містом Мец, мери яких, Роман Клічук та Франсуа Гросдідьє, цього ж дня підписали договір про побратимство.

Теги по теме
Франция новости Черновцов Образование
Источник материала
Поделиться сюжетом