28 апреля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Украина может атаковать цели в РФ, даже британским вооружением – министр обороны Британии
Украина может атаковать цели в РФ, даже британским вооружением – министр обороны Британии

Украина может атаковать цели в РФ, даже британским вооружением – министр обороны Британии

Міністр Збройних сил Великої Британії Джеймс Гіппі назвав абсолютно легітимними удари України по військових об’єктах на території Росії, щоб порушити постачання ворожої техніки, яка вбиває мирних жителів на українській землі.

Джеймс Гіппі не вважає проблемою те, що для цього Україна може використовувати британське озброєння, виділене іноземним урядом для захисту від повномасштабної російської агресії.

– Питання в тому, чи прийнятно, якщо наша (британська, – Ред.) зброя буде використана українцями проти російських воєнних злочинів? Це українці обирають цілі, а не виробник чи експортер зброї, — переконаний він.

Британський міністр зауважив, що багато держав володіють імпортованою зброєю. У разі її застосування відповідає за це не виробник, а країна, яка використала озброєння.

– Річ у тому, що Україна – суверенна країна, яка мирно жила на своїй території, а потім інша країна вирішила порушити ці кордони та ввести 130 тис. ворожих військових до їхньої держави. Це почало війну між Україною та Росією. І під час війни Україні потрібно завдавати удари проти противника, щоб знищити запаси палива та склади боєприпасів, – вважає міністр ЗС Британії.

Міністр вважає: є всі шанси, що українці зможуть дати сильну відсіч російським військам. На його думку, на сході України триватимуть запеклі бої, в якому українці мають перевагу в оборонних позиціях.

Читайте
Міноборони України: вибухи у Придністров'ї – це спланована провокація спецслужб РФ
Related video
Теги по теме
Война на Донбассе
Источник материала
Поделиться сюжетом