На Буковині переселенцям безкоштовно пропонують 1165 місць
На Буковині переселенцям безкоштовно пропонують 1165 місць

На Буковині переселенцям безкоштовно пропонують 1165 місць

На Буковині вимушеним переселенцям безкоштовно пропонують 1165 місць. Прихисток готові надати усім - сім’ям із дітьми, літнім людям та родинам із домашніми тваринами. Для проживання пропонують як кімнати, так і окремі квартири і будинки у Чернівцях та області. Із повним переліком запропонованих помешкань можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, буковинці можуть отримати компенсацію за поселення вимушених переселенців. Для цього потрібно:

  • зареєструвати своє житло на Прихистку;
  • не пізніше наступного дня подати заяву до органів місцевого самоврядування (виконавчого комітету), вказавши ім’я та по-батькові кожної з розміщених осіб та додаючи копії документів, що посвідчують їх особи;
  • в день припинення розміщення внутрішньопереміщеної особи або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку проживаючих осіб;
  • звернутись до виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради за місцем розташування жилого приміщення для отримання грошової допомоги.

Виплата здійснюється у безготівковій формі за вказаними у заяві банківськими реквізитами до 20-го числа наступного місяця за умови відсутності заборгованості по комуналці власника житла.

Для консультації щодо отримання компенсацій звертайтеся на урядову «гарячу» лінію за номером 15-45, повідомляє Чернівецька ОВА.

Теги по теме
Черновицкая область новости Черновцов
Источник материала
Поделиться сюжетом