У Чернівецькій області викрито канал незаконного переправлення чоловіків за кордон
У Чернівецькій області викрито канал незаконного переправлення чоловіків за кордон

У Чернівецькій області викрито канал незаконного переправлення чоловіків за кордон

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру буковинцю, який організував незаконне переправлення осіб через держкордон з використанням підробленого документа (ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 23-річний житель Чернівців, будучи відповідальним за підбір, працевлаштування та оформлення водіїв на підприємство свого батька, за його відсутності, підробляв трудові договори з чоловіками призовного віку, що давало їм право безперешкодно виїхати за кордон. Свої послуги оцінив у 6 000 доларів США з особи.

При спробі перетнути держкордон за таким фіктивним договором через МПП «Порубне» прикордонники викрили так званого «водія». Особу було затримано. Йому повідомлено про підозру у використанні завідомо підробленого документа. На транспортний засіб, в якому чоловік намагався виїхати з країни, накладено арешт. Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

Слідством встановлено, що за такою ж схемою за кордон було переправлено більше 10 чоловіків – громадян України призовного віку.

Наразі у підприємця, з яким були укладені фіктивні трудові договори на здійснення транспортних перевезень за кордон, вилучено 6 автомобілів: «Rang-Rover», «Mercedes-Benz ML63», «Mercedes-Benz 609D», «Mercedes-Benz 814D», «Iveco 65C17», «Iveco Daily 60C15», орієнтовною вартістю близько 3 млн грн. Вирішується питання щодо їх арешту.

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу головного оперативно-розшукового відділу 31 прикордонного загону та УСР в Чернівецькій області ДСР НП України.

Теги по теме
Черновицкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом