Мільярдер Баффет назвав біткоїн злом та спрогнозував зникнення криптовалют
Мільярдер Баффет назвав біткоїн злом та спрогнозував зникнення криптовалют

Мільярдер Баффет назвав біткоїн злом та спрогнозував зникнення криптовалют

Американський інвестор та мільярдер Воррен Баффет розповів, чому він не вірить у біткоїн та скептично ставиться до криптовалют, як до способу інвестицій.

Баффет, як повідомляє CNBC, на щорічній зустрічі акціонерів Berkshire Hathaway сказав, що біткоїн це не продуктивний актив і що він не дає відчутно вигоди.

Я не знаю, чи піде він, чи знизиться в наступному році, чи через п’ять чи 10 років. Але я майже впевнений у тому, що це нічого не дає, – сказав він.

Баффет вважає, що криптовалюта не є тим активом, який згодом може принести відчутну вигоду. Він запевнив, що не вклав би у біткоїн навіть 25 доларів:

Якби сказали: за 1% частки всіх сільськогосподарських угідь у Сполучених Штатах, заплатіть нам 25 мільярдів доларів, я випишу одразу чек, бо за 25 мільярдів доларів я тепер володітиму відсотком сільськогосподарських угідь США. Якщо ви запропонуєте мені відсоток усіх багатоквартирних будинків у країні і захочете ще 25 мільярдів доларів, я випишу вам чек, це дуже просто. Тепер, якби ви сказали мені, що володієте всіма біткоїнами у світі, і запропонували їх мені за 25 доларів, я б їх не взяв, бо що б я з ним зробив? Так чи інакше мені доведеться продати його вам. Це нічого не дасть. Квартири будуть давати в оренду, а ферми виробляти їжу.

Мільярдер зазначив, що будь-які активи, щоб мати цінність, повинні комусь щось доставити, і це має бути лише валюта.

Баффет вважає, що не за горами той день, коли біткоїн взагалі обвалиться до нуля і ніщо не захистить його від повного краху.

Источник материала
Поделиться сюжетом