У Єревані тривають акції протесту парламентської опозиції, повідомляють про зіткнення з поліцією
У Єревані тривають акції протесту парламентської опозиції, повідомляють про зіткнення з поліцією

У Єревані тривають акції протесту парламентської опозиції, повідомляють про зіткнення з поліцією

КИЇВ. 4 травня. УНН. Сьогодні у Єревані тривають акції протесту парламентської опозиції. Станом на 16:30 за місцевим часом протестуючі безперешкодно рушили від площі Франції у супроводі поліції до будівлі Національних зборів, пише УНН з посиланням на "Радіо Азатутюн".

Деталі

Як повідомляється, частина учасників акції на чолі з одним із лідерів руху "Опір" Ішханом Сагателяном попрямувала у бік вулиці Демірчяна.

Поліцейські утворили живу стіну в кілька рядів, на поліцейських у перших рядах одягнені шоломи.

Довгий час ситуація залишалася спокійною, проте згодом серед демонстрантів і співробітників поліції почалася штовханина, повідомляють журналісти.

З протилежного боку від поліцейської "стіни", з боку протестувальників, у бік поліцейських полетіли пляшки, через деякий час ситуація знову заспокоїлася. Проте пізніше між протестувальниками та поліцейськими знову сталася штовханина.

Як повідомляється, учасники акції протесту почали рухатися у бік поліцейського кордону.

За інформацією журналістів, ситуація на перехресті Баграмян-Демірачян також залишається напруженою.

Крім того, російські ЗМІ повідомили, що біля будівлі МЗС Вірменії почалася сутичка між опозиціонерами та поліцейськими.

Доповнення

Парламентська опозиція з кінця квітня проводить акції протесту в Єревані та інших частинах країни з вимогою відставки прем'єр-міністра Нікола Пашиняна та очолюваного ним уряду. Опозиція звинувачує владу у підготовці до здачі інтересів Вірменії та Нагірного Карабаху у переговорах із Азербайджаном. На мітингу 1 травня було оголошено про початок "вирішального етапу боротьби" та масштабних акцій громадянської непокори цього тижня.

Протестувальники періодично перекривають вулиці. З ранку середи в Єревані було перекрито Київський міст - один із двох мостів, що сполучають південно-західну частину столиці з центром. Через деякий час поліція відновила рух транспорту мостом.

За інформацією журналістів, за минулі два дні сотні учасників акцій протесту було доставлено до поліцейських дільниць. Число підданих приводу під час сьогоднішніх акцій протесту опозиції в Єревані вже досягло 40 людей.

Теги по теме
Протест Армения
Источник материала
Поделиться сюжетом