Окупанти провокують напруженість у Придністровському регіоні Молдови та у білорусі – Генштаб
Окупанти провокують напруженість у Придністровському регіоні Молдови та у білорусі – Генштаб

Окупанти провокують напруженість у Придністровському регіоні Молдови та у білорусі – Генштаб

КИЇВ. 5 травня. УНН. Російські окупанти провокують напруженість у Придністровському регіоні Молдови та на території білорусі. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає УНН.

Повідомляється, що противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору між зазначеними територіями та окупованим Кримом.

Цитата

"Одночасно, провокує напруженість у Придністровському регіоні республіки Молдова та на території республіки білорусь. Здійснює перегрупування, вживає заходів з поповнення боєприпасів та пального. Намагається покращити тактичне положення своїх військ", - йдеться в повідомленні.

Доповнення

Українська розвідка повідомляла, що російські окупанти штучно нагнітають ситуацію у невизнаному Придністров'ї на тлі відсутності “успіхів” в Україні. Кількість боєздатних російських сил у Придністров’ї не перевищує 300 осіб.

Додамо

Влада невизнаного Придністров’я 25 квітня повідомила, що "Міністерство держбезпеки" у Тирасполі обстріляли з гранатометів. Українські розвідники заявили, що ці вибухи є провокацією, яку організувала федеральна служба безпеки рф для нагнітання та нарощування антиукраїнських настроїв.

Уранці 26 квітня у Придністров'ї повідомили про ще два вибухи. Сказали, що були пошкоджені дві антени, які ретранслювали радіо росії.

Генштаб ЗСУ раніше повідомляв, що росія хоче залучити бойовиків із невизнаного Придністров'я у війні проти України, але у них низька мотивація.

За інформацією Генштабу ЗСУ станом на 3 травня, у Придністровському регіоні Республіки Молдова ситуація залишається складною. Повідомили, що у невизнаній республіці готується евакуація родин офіцерів оперативної групи російських військ.

Теги по теме
Россия Беларусь Молдова
Источник материала
Поделиться сюжетом