У Європарламенті закликали надати Молдові статус кандидата в ЄС
У Європарламенті закликали надати Молдові статус кандидата в ЄС

У Європарламенті закликали надати Молдові статус кандидата в ЄС

КИЇВ. 5 травня. УНН. Європарламент прийняв резолюцію на підтримку надання Молдові статусу кандидата в члени Європейського Союзу. Про це повідомила пресслужба Європарламенту, передає УНН.

Цитата

"На тлі війни росії проти України парламент вітає офіційну заяву Молдови про членство в ЄС від 3 березня 2022 року і заявляє, що ЄС має надати їй статус кандидата відповідно до статті 49 TEU та "на основі заслуг". Тим часом Європейський союз та Молдова мають продовжити роботу з інтеграції країни в єдиний ринок ЄС та розширення галузевого співробітництва", - йдеться у резолюції.

Деталі

Зазначається, що в документі також пропонується Єврокомісії якнайшвидше завершити оцінку заявки та надати Молдові всебічну допомогу, поки вона триває.

У резолюції також висловлюється серйозне занепокоєння у зв'язку з останніми подіями на території Придністровського регіону, де у квітні відбулася низка "інцидентів безпеки".

Доповнення

Президент Молдови Майя Санду підписала заявку про вступ країни до Євросоюзу.

Додамо

Європейський Союз розглядає шляхи посилення підтримки збройних сил Молдови. Про це заявивпрезидент Ради ЄС Шарль Мішель після нещодавніх провокацій у невизнаному Придністров'ї.

Теги по теме
Евросоюз Молдова
Источник материала
Поделиться сюжетом