66% європейців вважають, що Україна має вступити до ЄС, коли буде готова
66% європейців вважають, що Україна має вступити до ЄС, коли буде готова

66% європейців вважають, що Україна має вступити до ЄС, коли буде готова

66% європейців вважають, що “Україна має вступити до Євросоюзу, коли буде готова”. Такі результати отримали під час опитування Flash Eurobarometer, яке тривало з 13 до 20 квітня 2022 року. В ньому взяли участь 26 066 громадян із 27 країн ЄС.

Найбільшу кількість позитивних відповідей дали у Португалії (87%), Естонії (83%), Литві (82%) та Польщі (81%). А ось мешканці Угорщини (48%), Болгарії (51%) та Люксембургу (52%) ще вагаються.

66% європейців вважають, що Україна має вступити до ЄС, коли буде готова (фото 1)
Cиній — "Цілком підтримую", блакитний — "Скоріше підтримую", жовтий — "Скоріше не підтримую", помаранчевий — "Цілком не підтримую", сірий — "Не знаю"

Також 71% респондентів відповіли, що Україна є частиною “європейської родини”, а 89% опитуваних співчувають українцям, через те що маємо протистояти російським загарбникам.

Також більшість європейців (дев’ять із десяти або 93%) виступають за надання гуманітарної допомоги Україні, 88% вважають необхідним приймати в ЄС українських біженців, а 80% підтримують фінансову допомогу країні. Стільки ж респондентів (80%) схвалюють економічні санкції проти рф.

Читайте також:

"Україна — частина європейської сім'ї": Що кажуть лідери ЄС про майбутнє України.

Майже 80% українських біженців планують повернутись на Батьківщину після війни.

Євросоюз
Теги по теме
Евросоюз
Источник материала
loader
loader