На виплати вимушеним переселенцям спрямовано понад 5 млрд гривень
На виплати вимушеним переселенцям спрямовано понад 5 млрд гривень

На виплати вимушеним переселенцям спрямовано понад 5 млрд гривень

КИЇВ. 7 травня. УНН. 5,2 мільярда гривень перераховано для виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію надану пресслужбою Мінсоцполітики.

Мінсоцполітики спрямувало до Ощадбанку більше 5,2 мільярдів гривень п’ятьма траншами.

Деталі

Зокрема цього тижня було перераховано п’ятий транш в розмірі 1,1 мільярда гривень. Ощадбанк найближчими днями перерахує ці кошти на рахунки людей в українських банках, які отримувачі допомоги вказали у заявах на виплати.
«На сьогодні 2,7 мільйонів людей зареєструвались як внутрішньо переміщені особи після впровадження воєнного стану. Близько 500 тисяч заяв надійшли через Дію. Частина з них зараз доопрацьовуються органами соціального захисту, командами Мінцифри та Мінсоцполітики.

Також ще не всі заяви надійшли до нас з регіонів. Одні області передають опрацьовані заяви швидше, інші – повільніше. У всіх різні технічні та людські ресурси», - повідомила міністр Марина Лазебна.

Вона просить людей не хвилюватися, якщо раптом вони не отримали виплати – в травні допомога на проживання фінансуватиметься також, і виплати також проводитимуться за березень та квітень.

Нагадаємо

Допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам надається в наступних розмірах:
для осіб з інвалідністю та дітей — 3 000 гривень;
для інших осіб — 2 000 гривень.

Отримана допомога на проживання не оподатковується податком на доходи фізичних осіб та не враховується при обчисленні сукупного доходу домогосподарства під час призначення інших видів соціальної допомоги.

Виплата допомоги на проживання не припиняється внутрішньо переміщеним особам, які повернулись до місця постійного проживання, але є власниками нерухомого майна, знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації, і подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний веб-портал електронних послуг.

Теги по теме
выплаты
Источник материала
Поделиться сюжетом