Наказ обстрілювати мирних жителів Харкова "Смерчем" віддавав генерал рф: він відомий звірствами в Сирії - CNN
Наказ обстрілювати мирних жителів Харкова "Смерчем" віддавав генерал рф: він відомий звірствами в Сирії - CNN

Наказ обстрілювати мирних жителів Харкова "Смерчем" віддавав генерал рф: він відомий звірствами в Сирії - CNN

КИЇВ. 13 травня. УНН. З початку повномасштабного вторгнення рф обстрілювала Харків касетними боєприпасами, які знищували будинки та вбивали цивільних. Ці жорстокі накази віддавав російський генерал Олександр Журавльов, який керував звірствами в Сирії, про що повідомляє CNN, пише УНН.

11 ракет "Смерч"

За допомогою аналізу супутникових знімків у співпраці з Центром інформаційної стійкості (CIR) та наземних розслідувань журналісти встановили бригаду російських військових. Головна бригада підпорядковується безпосередньо керівництву Західного військового округу (ЗВЗ) російських військових, одного з п'яти військових округів російської армії, що базується в західній частині росії.

Впродовж 27 і 28 лютого було здійснено 11 ракетних обстрілів "Смерч". Вони належали до 79-ї російської реактивної артилерійської бригади, що базується в Бєлгородській області. Вулиці Харкова були вкриті пораненими, палаючими автомобілями та розбитим склом. Один очевидець розповів, що лише в його житловому будинку в результаті однієї ракетної атаки "Смерч" було поранено до десятка людей.

"Для тих, хто пережив багаторічну громадянську війну в Сирії, сцени в Харкові перегукуються з незліченною кількістю інших, здійснених росією після того, як вона "втрутилася" на допомогу президенту Башару Асаду в 2015 році", - повідомили журналісти. 

Як відомо, касетні бомби заборонені міжнародним договором – Конвенцією про касетні боєприпаси 2010 року.

Хто такий Олександр Журавльов

57-річний Журавльов був призначений радянським офіцером у 1980-х роках, коли служив у колишній Чехословаччині у групі російських військ. Після розпаду СРСР повернувся до росії, спочатку служив у танкових частинах. Тричі був відправлений в Сирію, він вперше став командувачем російських військ у країні під час свого другого перебування в липні 2016 року.
Під час його командування також різко збільшилася кількість задокументованих атак касетними боєприпасами в Алеппо (місто в Сирії).

За даними Центру документації про порушення, який документує порушення прав людини в Сирії, касетні боєприпаси були використані в Алеппо 137 разів у період з 10 вересня по 10 жовтня 2016 року, що на 791% більше, ніж середня кількість атак касетними боєприпасами за попередні вісім місяців.

Сирія та Україна

Сирійсько-американський хірург-ортопед доктор Самер Аттар, який працював у Алеппо, коли війська Журавльова оточували місто, приїхав до України зі свого рідного міста Чикаго, щоб допомогти українським лікарям впоратися з травмованими. Він описав рани, які він лікував у Харкові та у Алеппо у 2016 році, як "однакові".

Журналісти CNN сподіваються, що справедливість переможе: "Від усього серця і душі бажаємо покарання за ці злочини". 

Нагадаємо 

Україна вбила від "восьми до десяти" російських генералів під час війни.

Рано вранці 24 лютого Росія почала відкриту повномасштабну війну на території України. Російські військові цинічно обстрілюють житлові будинки, лікарні, школи та дитсадки. Весь світ солідарний з Україною в боротьбі з російською агресією.

Теги по теме
Украина Россия война Сирия
Источник материала
Поделиться сюжетом