Porsche показала 1000-сильний електромобіль GT4 E-Performance
Porsche показала 1000-сильний електромобіль GT4 E-Performance

Porsche показала 1000-сильний електромобіль GT4 E-Performance

Восени 2021 року на автошоу IAA Mobility в Мюнхені відбулася прем’єра концепту Porsche Mission R, який німецька марка позиціонує як майбутнє автоспорту — кузов зроблений з армованого природними волокнами пластику, силова установка являє собою два електромотори сумарною потужністю до 1088 кінських сил, а тягова батарея кіловат-години забезпечує запас ходу в трековому режимі до півгодини. І напрацювання з Mission R вже втілені у реальному гоночному прототипі на базі Porsche 718 Cayman GT4.

Випробування GT4 E-Performance почалися ще до публічного дебюту Mission R – електромобіль вийшов на трасу разом із прототипами бензинового спорткара 718 Cayman GT4, щоб стати лабораторією для обкатки технічних рішень.

Як і концепт-кар, їздовий прототип оснащений двома електромоторами, що видають сумарно 938 кінських сил у кваліфікаційному режимі та 536 сил – у гоночному. Акумулятор на 82 кіловат-години має масляну систему охолодження, а гальма оснащені керуванням по дротах, що дозволило реалізувати систему рекуперації енергії на гальмуваннях.

Електромобіль побудований на доробленому шасі GT4 Clubsport з деталями від гоночного 911 RSR, включаючи розвинене аеродинамічний обвіс та частину елементів ходової частини.

Заявлено, що спорткар масою близько 1,6 тонн може розганятися до 290 кілометрів на годину. Про перспективи появи серійного спортивного Porsche з електричною силовою установкою або гоночного електромобіля марки поки що не повідомляється.

Источник материала
Поделиться сюжетом