Євросоюз погодив виділення ще €500 млн на зброю для України
Євросоюз погодив виділення ще €500 млн на зброю для України

Євросоюз погодив виділення ще €500 млн на зброю для України

Міністри закордонних справ країн Європейського Союзу погодилися надати Україні ще €500 млн військової допомоги.

Про це поінформував на пресконференції за підсумками зустрічі високий представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель.

Він зазначив, що загальна сума допомоги Євросоюзу сягне €2 млрд.

Військову допомогу надаватимуть через Європейський фонд миру (European Peace Facility) –інструмент ЄС, який покриває фінансування у військовій та оборонній сферах.

– Ми погодилися надати додаткові €500 млн з Європейського фонду миру для доставки зброї. Те, що почалося з €500 млн, тепер наближається до €2 млрд, – наголосив Боррель.

Він додав, що “це лише верхівка айсбергу”, оскільки окремі країни-члени Євросоюзу також надають допомогу Україні.

На зустрічі міністрів був присутній очільник МЗС України Дмитро Кулеба. Під час засідання міністри ЄС запевнили в подальшій підтримці України у протистоянні російській агресії.

Зараз дивляться

Було проаналізовано необхідну фінансову підтримку для нашої держави, гуманітарну ситуацію. Крім того, обговорювалося післявоєнне відновлення України.

Перед засіданням Боррель поінформував, яке озброєння Євросоюз уже надає Україні. Главу дипломатії ЄС попросили відповісти, на яке важке озброєння підуть додаткові €500 млн.

– Я б не назвав це важким озброєнням. Це звичайна зброя для використання у війні на виснаження: артилерія та броньовані танки. Звичайна зброя, яку ви використовуєте в таких війнах, – розповів він.

Источник материала
Поделиться сюжетом