ОБСЄ закликає негайно звільнити викраденого працівника «UA:Херсон» Олексія Воронцова
ОБСЄ закликає негайно звільнити викраденого працівника «UA:Херсон» Олексія Воронцова

ОБСЄ закликає негайно звільнити викраденого працівника «UA:Херсон» Олексія Воронцова

На дії російських окупантів відреагували також в Комітеті Верховної Ради з питань свободи слова.

Викрадення інженера телеканалу «Суспільне Херсон» є неприпустимим нападом на працівника медіа. Про це у своїй заяві сказала представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Тереза Рібейро. Тим часом парламентський Комітет з питань свободи слова звернувся до правоохоронних органів та міжнародних партнерів з закликома докласти максимум зусиль задля повернення Олексія Воронцова додому.

«Викрадення Олексія Воронцова, інженера українського суспільного мовника «UA:Херсон» є неприпустимим. Це ще один напад на працівника меліа під час російського вторгнення. Я закликаю до його негайного звільнення», – зазначила Тереза Рібейро на сторінці ОБСЄ у твіттері.

Наразі місце перебування працівника Суспільного невідоме, наголошують у Комітеті з питань свободи слова. Комітет закликав правоохоронні органи та міжнародних партнерів посприяти оперативному розслідуванню викрадення Олексія Воронцова та докласти максимум зусиль задля його звільнення.

Нагадаємо, співробітника «Суспільне Херсон» у тимчасово окупованому Херсоні військові окупаційних сил Росії викрали 16 травня. Про це Суспільному повідомила  дружина Олексія.

  • Читайте також: На Херсонщині окупанти «віджали» чотири канали, п’ять радіокомпаній та сім провайдерів, – Герасим’юк

Мовник звернувся до української влади та міжнародної громадськості із закликом всебічно та усіма можливими способами сприяти поверненню Олексія Воронцова.

Фото: Суспільне

Теги по теме
Верховная Рада оккупация Херсон ОБСЕ
Источник материала
Поделиться сюжетом