Швейцарія відновлює роботу посольства у Києві
Швейцарія відновлює роботу посольства у Києві

Швейцарія відновлює роботу посольства у Києві

КИЇВ. 19 травня. УНН. Швейцарія відновить роботу посольства у Києві через два з половиною місяці після тимчасового закриття. До столиці протягом наступних днів повернуться п’ятеро співробітників посольства, пише УНН з посиланням на повідомлення Федеральний департамент закордонних справ Швейцарії (FDFA).

Деталі

Швейцарія відновлює своє представництво в Україні, ґрунтуючись на глибокому аналізі безпекової ситуації у Києві. Окрім посла Швейцарії в Україні Клойда Вайлда та чотирьох співробітників, роботу також продовжать місцеві українські працівники, йдеться у повідомленні.

Цитата

“Фізична присутність посла Швейцарії та його команди сприятиме контакту з українською владою, що також важливо з огляду на Конференцію з відновлення України (URC2022), яка відбудеться в Лугано 4 та 5 липня”, - повідомляє FDFA.

Окрім того, команда посольства займатиметься координацією проєктів реконструкції та розвитку та гуманітарною допомогою, наданням послуг та висвітленням ситуації в Україні в ЗМІ.

Раніше

Наразі у Києві присутні представники понад 40 держав. 18 травня після тримісячної перерви відновило роботу посольство США в Україні.

Теги по теме
Украина Киев Швейцария
Источник материала
Поделиться сюжетом