Рада проголосувала за вихід України з низки угод СНД: серед них - про вшанування "героїзму війни 1941-45"
Рада проголосувала за вихід України з низки угод СНД: серед них - про вшанування "героїзму війни 1941-45"

Рада проголосувала за вихід України з низки угод СНД: серед них - про вшанування "героїзму війни 1941-45"

КИЇВ. 22 травня. УНН. Народні депутати ухвалили низку законопроєктів, які передбачають вихід України з угод у рамках СНД та денонсацію угоди з урядом рф у податковій сфері, передає УНН із посиланням на "Слугу народу".

Деталі

Спільна боротьба з незаконною міграцією, спільний аграрний ринок та "увічнення пам’яті про мужність і героїзм народів держав-учасниць СНД у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" – Україна виходить з цих угод, які були підписані у рамках СНД. А також офіційно припиняє співробітництво з рф у податковій сфері.

"Ще у 2018 році РНБО ухвалила рішення про вихід нашої держави з окремих міжнародних договорів, які уклали у рамках СНД. Аналіз договорів та угод триває, і є пропозиції уряду та Президента визнати за доцільне припинити дію низки з них", – пояснив народний депутат від фракції "Слуга Народу", голова Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

За його словами, серед угод є такі, які вже давно застарілі та практично не працюють.

"Стосовно незаконної міграції Україна йде шляхом укладання двосторонніх угод з іншими державами. А угода про аграрний ринок не застосовується з 2012 року", – навів приклад голова профільного комітету.

Свої корективи до перегляду угод внесла й російська агресія.

"Денонсувавши угоду між урядами України та росії про уникнення подвійного оподаткування ми позбавили росіян можливості отримувати необґрунтовані податкові пільги. А залишати угоду про вшанування "героїзму війни 1941-45" взагалі недоцільно з врахуванням російської агресії та принципово іншим трактуванням Україною подій Другої світової війни", – наголосив Мережко.

Також парламентарі ратифікували договори гарантій, які передбачають підвищення стійкості українських електромереж для інтеграції до європейських.

Теги по теме
Украина Верховная Рада Слуга народу
Источник материала
Поделиться сюжетом