Bloomberg: "Аерофлот" може почати розбирати на запчастини літаки за три місяці
Bloomberg: "Аерофлот" може почати розбирати на запчастини літаки за три місяці

Bloomberg: "Аерофлот" може почати розбирати на запчастини літаки за три місяці

КИЇВ. 23 травня. УНН. Як прогнозує агентство Bloomberg, через брак комплектуючих і запасних частин "Аерофлот" незабаром буде змушений розбирати літаки, що є в його парку. Про це повідомляє УНН.

Деталі

Російська компанія "Аерофлот" скоротила кількість напрямків із 56 країн до 13. Через санкції вона планує закуповувати вітчизняні літаки замість іноземних.

У березні у відповідь на заяву Євросоюзу про повернення літаків, взятих у лізинг російськими авіакомпаніями, володимир путін санкціонував вилучення орендованих літаків. Аерофлот терміново скасував усі міжнародні рейси, крім польотів до білорусі, але потім поступово повернув у розклад ще 12 країн.

Кількість пасажирів, перевезених міжнародними рейсами "Аерофлоту" у березні, скоротилася вдвічі порівняно з тим самим періодом роком раніше і склала 189 000 осіб.

Цитата

"Аерофлот був побудований за світовими стандартами, але тепер він стане тінню самого себе, здатного літати тільки в ті регіони світу, які готові вести бізнес з росією", - сказав Bloomberg Крістофер Гренвілл з лондонської консалтингової компанії TS Lombard.

Переважна більшість з більш ніж 350 літаків групи - це моделі Airbus або Boeing, і вони зіткнуться з дефіцитом комплектуючих, що насувається.

З великою ймовірністю сценарій, за яким розвиватимуться справи "Аерофлоту", буде схожим на іранський, де десятиліття американських санкцій зруйнували авіаційний сектор Ісламської Республіки.

Додамо

ЄС заборонив більшості літаків Iran Air літати у своєму повітряному просторі з міркувань безпеки, і Ірану доводиться вдаватися до допомоги посередників, щоб оминути обмеження та придбати запасні частини.

Теги по теме
Россия Самолет
Источник материала
Поделиться сюжетом