Лідери США та Японії закликали притягнути рф до відповідальності за її звірства в Україні
Лідери США та Японії закликали притягнути рф до відповідальності за її звірства в Україні

Лідери США та Японії закликали притягнути рф до відповідальності за її звірства в Україні

КИЇВ. 23 травня. УНН. Президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішида висловили солідарність з українським народом та засудили звірства рф в Україні. Про це повідомляє УНН, посилаючись на пресслужбу Білого дому.

Цитата

"Лідери двох країн засудили дії росії та закликали притягнути її до відповідальності за її звірства. Вони підтвердили свою підтримку суверенітету та територіальної цілісності України", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Прем’єр-міністр Японії і президент США підкреслили важливість єдності міжнародної спільноти та висловили солідарність з українським народом у відповіді на агресію росії санкціями, включаючи фінансові санкції, експортний контроль та інші кроки, які були зроблені з країнами-однодумцями, аби росія понесла довготривалі економічні збитки.

За словами політиків, Організація Об’єднаних Націй (ООН) є основою міжнародного порядку, заснованого на спільних принципах та універсальних цінностях, сформульованих у Статуті ООН, включаючи повагу до прав людини. Так, росію через агресію проти України було виключено з Ради ООН з прав людини.

"Рада Безпеки ООН несе основну відповідальність за підтримку міжнародного миру та безпеки від імені держав-членів, обидва лідери висловили глибоке занепокоєння безвідповідальною поведінкою росії як постійного члена ООН та зловживанням нею правом вето, намагаючись захистити себе від відповідальності за свою агресію проти іншої держави-члена", - йдеться у заяві Байдена й Кішиди. 

Нагадаємо

Вранці 24 лютого росія почала відкриту повномасштабну війну на території України. російські військові цинічно обстрілюють житлові будинки, лікарні, школи та дитсадки. Весь світ солідарний з Україною в боротьбі з російською агресією.

Теги по теме
Украина Россия США война Джо Байден российская агрессия Япония
Источник материала
Поделиться сюжетом