Британський флот може супроводжувати українські зерновози з блокади рф - ЗМІ
Британський флот може супроводжувати українські зерновози з блокади рф - ЗМІ

Британський флот може супроводжувати українські зерновози з блокади рф - ЗМІ

КИЇВ. 24 травня. УНН. Велика Британія розглядає план відправлення військових кораблів до Чорного моря для супроводу суден, що експортують українське зерно, повідомляє The Times, пише УНН.

Цитата

"Велика Британія веде переговори з союзниками щодо відправлення військових кораблів до Чорного моря для захисту вантажних суден, що перевозять українське зерно", - пише видання.

Деталі

Як вказано, "коаліція охочих" прагнутиме прорвати російську блокаду за кілька тижнів, забезпечивши "захисний коридор" з Одеси через Босфор.

Є побоювання, що час для запобігання світовій продовольчій кризі спливає, і США також заявили, що спрямовують ракети великої дальності для знищення російських кораблів, пише видання.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, який обговорював коридор із міністром закордонних справ Велмкої Британії Ліз Трасс, сказав, що до коаліції можуть увійти деякі країни НАТО та інші країни, які залежать від зерна.

Передбачається, що Єгипет, який сильно постраждав від нестачі пшениці, може захотіти взяти участь, відзначає видання.

Доповнення

За даними ООН, на сьогодні в Україні застрягло близько 20 мільйонів тонн зерна тогорічного врожаю. Якщо вдасться вивезти його з України, то це може послабити тиск на світові ринки, вважають в організації.

Теги по теме
Украина Россия Великобритания
Источник материала
Поделиться сюжетом