Як війна в Україні та наплив біженців впливають на економіку Польщі - звіт
Як війна в Україні та наплив біженців впливають на економіку Польщі - звіт

Як війна в Україні та наплив біженців впливають на економіку Польщі - звіт

КИЇВ. 24 травня. УНН. Через війну рф проти України у Польщі очікується зростання інфляції, також прогнозується прискорення зростання цін на сировину та ослаблення польської національної валюти - злотого. Про це повідомляє УНН, посилаючись на звіт Європейської комісії.

Біженці з України

Гуманітарна криза в Україні створює нові соціальні, медичні виклики щодо ринку праці для Польщі. Станом на 9 травня приблизно 1,1 мільйона переселенців звернулися з України, щоб отримати тимчасовий притулок.

Польща вжила заходів відповідно до Директиви ЄС про тимчасовий захист. У країні можна отримати мовні курси, психологічну підтримку тим, хто тікає з України, також Польща активно підтримує вчителів.

Однак в країні є проблема, яка пов’язана з великим напливом людей. Не вистачає місць в дитячих садочках та школах.

Економіка Польщі 

Зростання реального ВВП сповільниться до 3,7% в 2022 р. та 3% у 2023 р. На тлі інфляції очікується подальше прискорення зростання світових цін на сировину і ослаблення злотого. Після вторгнення росії в України відплив капіталу з Польщі призвів до значного знецінення валюти. Таким чином очікується підвищення імпортних цін. 

Нагадаємо 

Рано вранці 24 лютого росія почала відкриту повномасштабну війну на території України. російські військові цинічно обстрілюють житлові будинки, лікарні, школи та дитсадки. Весь світ солідарний з Україною в боротьбі з російською агресією.

Теги по теме
Польща Экономика
Источник материала
Поделиться сюжетом