5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
МЗС Франції наполягає на ще одному раунді санкцій проти росії
МЗС Франції наполягає на ще одному раунді санкцій проти росії

МЗС Франції наполягає на ще одному раунді санкцій проти росії

КИЇВ. 24 травня. УНН. За словами міністра Європи та закордонних справ Франції Катрін Колонна, Євросоюзу необхідно найближчим часом ухвалити шостий пакет санкцій проти росії. Про це УНН пише з посиланням на CNN.

Деталі

Виступаючи під час спільної пресконференції у Берліні зі своєю німецько колегою, Колонна наголосила на необхідності "посилити нашу підтримку України".

"Ми повинні швидко прийняти шостий пакет санкцій, який передбачатиме поступове припинення імпорту російської нафти", - заявила Катрін Колонна, призначена на цю посаду минулого тижня.

Незважаючи на протидію з боку таких країн, як Угорщина, голова МЗС зауважила, що вона "оптимістична" щодо того, що пакет буде схвалено, і високо оцінила єдність, продемонстровану ЄС у притягненні до відповідальності росії.

"Ми маємо продовжувати, тому що саме в цій єдності наша сила", - наголосила міністр.

Додамо

Президент Єврокомісії заявила, що незабаром може бути запроваджено європейське ембарго на російську нафту.

Деякі члени ЄС, зокрема Угорщина, продовжують виступати проти пропозиції Єврокомісії про поетапну відмову від російської нафти на початок 2023 року. Ембарго на російську нафту стане шостим пакетом санкцій ЄС щодо росії з того часу, як 24 лютого вона вторглася до України.

Теги по теме
Россия санкции Франция
Источник материала
Поделиться сюжетом