У морі на тлі санкцій застрягла рекордна кількість російської нафти
У морі на тлі санкцій застрягла рекордна кількість російської нафти

У морі на тлі санкцій застрягла рекордна кількість російської нафти

КИЇВ. 24 травня. УНН. Близько 62 мільйонів барелів флагманської російської нафти марки Urals, рекордна кількість, перебувають на суднах у морі, показали дані енергетичної аналітичної компанії Vortexa, на тлі того, як трейдери щосили намагалися знайти покупців на нафту, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

За даними Vortexa, обсяг сирої нафти марки Urals, що зараз у морі, втричі перевищує середній довоєнний показник, попри те, що експорт російської морської нафти в травні впав до 6,7 млн ​​барелів на добу, що приблизно на 15% менше, ніж у 7,9 барелів на добу у лютому.

"Загальні цифри, що свідчать про те, що російський експорт, як і раніше, відносно високий, не відображають усієї картини", - сказав стратег з Х'юстона з енергетичних питань Клей Сейгл. "Російська нафта в морі продовжує накопичуватися", - зазначив він.

За словами Сейгла, вантажів Urals у морі без певного пункту призначення 15% від загальної кількості, що є новим рекордом. Частина нафти може бути в дорозі до невідомих покупців, а частина може бути непроданим вантажем.

Більшість барелів російської сирої нафти прямує до Азії, переважно до Індії та Китаю, тоді як обсяги до Європи також зросли напередодні запровадження заборони.

Доповнення

Сполучені Штати та інші країни заборонили імпорт російської нафти та нафтопродуктів у зв'язку з її вторгненням в Україну, інші країни уникають її придбання, побоюючись майбутніх санкцій. Єврокомісія розглядає можливість запровадження ембарго на російську нафту.

Теги по теме
Россия санкции нефть
Источник материала
Поделиться сюжетом