росія та Китай провели політ стратегічних бомбардувальників під час візиту Байдену до Токіо
росія та Китай провели політ стратегічних бомбардувальників під час візиту Байдену до Токіо

росія та Китай провели політ стратегічних бомбардувальників під час візиту Байдену до Токіо

КИЇВ. 24 травня. УНН. Китайські та російські бомбардувальники здійснили спільний обліт Японії, заявив у вівторок журналістам міністр оборони Японії Нобуо Кісі, додавши, що Силам повітряної самооборони країни довелося підняти свої винищувачі та вести спостереження. Про це УНН пише з посиланням на The Japan Times.

Деталі

Кісі повідомив, що «військові навчання Китаю та росії під час зустрічі Quad призначені для демонстрації проти Японії, яка приймала країни, і мають провокаційний характер».

Чотири лідери «четвірки» — США, Японія, Індія та Австралія — провели саміт у Токіо в вівторок.

«У той час як міжнародне співтовариство реагує на російську агресію проти України, неприпустимо, щоб Китай вживав такі дії спільно з росією», — зауважив Кісі, додавши, що «це явна ознака того, що ситуація в плані безпеки навколо країни стає дедалі більш серйозною, і ми серйозно стурбовані».

Кісі також сказав, що Японія висловила своє занепокоєння як Китаю, так і росії дипломатичними каналами, і закликала Китай ще раз зіграти відповідальну роль у підтримці миру та безпеки міжнародного співтовариства.

Додамо

Міністерство оборони Китаю підтвердило, що у вівторок ВПС Китаю та росії провели спільне стратегічне повітряне патрулювання над Японським, Східно-Китайським морями та західною частиною Тихого океану.

Спільне патрулювання є частиною щорічного плану воєнного співробітництва між двома країнами, додали у міністерстві оборони.

Раніше у вівторок міністр закордонних справ росії сергій лавров заявив, що Москва має відмовитися від будь-якої залежності від Заходу і що натомість вона зміцнює зв'язки з Китаєм.

Теги по теме
Россия США Китай Япония
Источник материала
Поделиться сюжетом