Відому гітару Fender Курта Кобейна продали з молотка за майже 5 мільйонів доларів
Відому гітару Fender Курта Кобейна продали з молотка за майже 5 мільйонів доларів

Відому гітару Fender Курта Кобейна продали з молотка за майже 5 мільйонів доларів

КИЇВ. 24 травня. УНН. Гітара Fender Mustang 1969 року випуску, на якій Курт Кобейн грав у музичному відео Nirvana "Smells Like Teen Spirit", була продана на недільному аукціоні майже за 5 мільйонів доларів, пише УНН з посиланням на The Wall Street Journal.

Деталі

Джим Ірсей, власник клубу NFL Indianapolis Colts, отримав гітару, запропонувавши за неї 4,6 мільйона доларів на заході Julien's Auctions' Music Icons у Hard Rock Cafe у Нью-Йорку. Орієнтовна ціна гітари для шульг становила від 600 000 до 800 000 доларів.

Сім'я Кобейнів пожертвує частину виручки Kicking the Stigma, ініціативі пана Ірсея щодо підвищення поінформованості про психічне здоров'я.

За даними аукціонного будинку, Кобейн купив гітару Fender у Лос-Анджелесі на початку 1990-х і грав на ній у студії під час запису альбомів Nirvana "Nevermind" та "In Utero".

Електрогітара кольору Lake Placid Blue найбільш відома своєю появою в музичному відео гурту "Smells Like Teen Spirit", яке, за даними аукціоністів, "катапультувало Nirvana та Курта Кобейна до світової слави".

Аукціонний дім описав гітару як таку, що перебуває у хорошому стані, але з "деякими шрамами від диких виступів та ударів". Вона виставлялася у Музеї поп-культури у Сіетлі з 2010-го до нинішнього року.

Доповнення

Кобейн покінчив життя самогубством у 1994 році у віці 27 років. В останньому інтерв'ю журналу Guitar World співак та гітарист розповів про своє кохання до Fender Mustang.

Одна з інших гітар Кобейна була продана за вищу суму на окремому аукціоні Julien's Auctions майже два роки тому. Martin D-18E 1959 року випуску, на якій він грав під час виступу Nirvana "MTV Unplugged" у 1993 році, була продана за більш ніж 6 мільйонів доларів.

Теги по теме
США музыка
Источник материала
Поделиться сюжетом