Уряд оновив правила виїзду за кордон для чоловіків: які категорії отримали дозвіл
Уряд оновив правила виїзду за кордон для чоловіків: які категорії отримали дозвіл

Уряд оновив правила виїзду за кордон для чоловіків: які категорії отримали дозвіл

Уряд послабив обмеження для перетину державного кордону для військовозобов’язаних чоловіків, а також змінив терміни їхнього перебування за межами України.

Про це йдеться у постанові уряду від 20 травня 2022 року № 615.

Відтак, під час воєнного стану з країни зможуть виїхати водії, залізничники та спортсмени або тренери, що беруть участь у міжнародних змаганнях.

Зараз дивляться.

Під час воєнного стану з України зможуть виїхати водії, які везуть медичні вантажі, гуманітарну допомогу для потреб української армії, інших військових формувань та цивільного населення України.

Дозвіл для перетину кордону надається Мінінфраструктури або ж обласною чи Київською міською військовою адміністрацією.

Щоб водій зміг отримати подібний дозвіл, мету своєї поїздки доведеться обґрунтувати.

Зауважимо, що після перетину держкордону водії зможуть перебувати за межами України не довше 30 днів.

При порушенні термінів щодо перебування або якщо виявиться, що мета поїздки була іншої, Мінінфраструктури та військові адміністрації просто скасують своє рішення про дозвіл у найближчі 7 днів з моменту встановлення порушення.

Крім того, за кордон зможуть виїхати водії компаній, які мають ліцензії на право міжнародних перевезень вантажів та пасажирів автомобільним транспортом.

Відтак, перетинати кордон можна буде лише на транспортному засобі, який є засобом провадження господарської діяльності ліцензіата, повна маса якого становить 3,5 тис.

кілограмів та більше.

Якщо це стосується вантажного транспортного засобу, то держкордон на ньому може перетинати лише 1 водій-чоловік, а якщо транспортного засобу, тобто автобуса, то 2 водії-чоловіки.

Дозвіл на виїзд за межі України для працівників Укрзалізниці також приймає Мінінфраструктури.

Залізничники зможуть перебувати за кордоном не більше ніж 6 місяців.

Їх терміни перебування визначатимуть індивідуально на підставі листів підприємств залізничного транспорту.

Згідно з постановою уряду, під час воєнного стану з України зможуть виїхати:.

Спортсмени, які включені до складу національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю;.

Тренери зі складу національних збірних команд,.

Спортивні судді та інші фахівці, які забезпечують організаційне, науково-методичне, медичне супроводження, антидопінговий контроль тощо.

При цьому, якщо чоловіки зможуть підтвердити документи щодо участі в офіційних міжнародних спортивних змаганнях та навчально-тренувальних зборах, вони зможуть безперервно перебувати за кордоном не більше ніж 30 днів, але не менше терміну проведення заходу, визначеного в Єдиному календарному плані фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на відповідний рік.

Термін перебування за кордоном можуть збільшити для чоловіків, які у наступні 10 днів після заходу братимуть участь в іншому спортивному заході в іншій країні.

ЧитайтеУ ВР зареєстровано законопроєкт: кого з військовозобов'язаних можуть позбавити громадянства України.

?>.

Источник материала
loader
loader