Журналісти склали карту мародерства в армії РФ. Ймовірно, вони крали не лише в українців, а й у самих себе
Журналісти склали карту мародерства в армії РФ. Ймовірно, вони крали не лише в українців, а й у самих себе

Журналісти склали карту мародерства в армії РФ. Ймовірно, вони крали не лише в українців, а й у самих себе

Журналісти російського видання "Медиазона" склали карту мародерства військових РФ, які брали участь у повномасштабному вторгненні в Україну з 24 лютого. Є свідчення, що випадки мародерства відбувалися і серед самих росіян.

Про це йдеться в матеріалі "Медиазоны".

Журналісти зібрали дані про понад 18,5 мільйона відправлень із 46 пунктів російської поштової компанії "СДЭК" у 13 містах на кордоні України та Росії й Білорусі загальною вагою 58 тонн. З’ясувалося, що з початком вторгнення відбувся "аномальний" сплеск відправлень.

"Медиазона" зазначає, що з 24 лютого зросла середня вага посилок, які відправлялися з прикордонних пунктів "СДЭК". На 4 квітня, коли російські війська вийшли з Києва, вона сягнула рекордних майже чотирьох тонн.

Найбільше вантажів з 21 лютого по 20 травня було відправлено з прикордонних пунктів "СДЭК" у Москву й Єкатеринбург (але оскільки це великі міста, то пов’язати такий сплеск безпосередньо із воєнними діями важко).

Водночас місто Юрга Кемеровської області РФ із населенням 80 тисяч людей отримало за згаданий період 5,8 тонн "підозрілих" посилок. "Медиазона" зазначає, що в місті розташовані три великі військові частини: 106-та окрема бригада матеріально-технічного забезпечення, 74-та окрема гвардійська мотострілецька бригада та 120-та артилерійська бригада.

В одній з посилок, яка була відправлена з міста Валуйки (30 кілометрів від українського кордону) 29 квітня, журналісти побачили безпілотник "Орлан-10", який перебуває на озброєнні в російській армії. Його посилав, якщо судити з погонів, капітан російської армії.

Російський капітан з безпілотником "Орлан" у поштовому відділенні компанії "СДЭК", Валуйки, Росія, 29 квітня 2022 року. Фото: Медиазона / скриншот

"Медиазона" припускає, що це може бути свідченням випадків мародерства серед російських військових. Але підтвердити пересилання безпілотника журналісти не змогли. "СДЭК" також відмовився від коментарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом