Посольство України в Бейруті: росія вкрала і вивезла до Сирії 100 тис тонн української пшениці
Посольство України в Бейруті: росія вкрала і вивезла до Сирії 100 тис тонн української пшениці

Посольство України в Бейруті: росія вкрала і вивезла до Сирії 100 тис тонн української пшениці

КИЇВ. 2 червня. УНН. росія відправила своєму союзнику Сирії приблизно 100 000 тонн пшениці, вкраденої з України після вторгнення в країну, повідомило посольство України в Бейруті, назвавши постачання "злочинною діяльністю". Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

У заяві для Reuters посольство повідомило, що один вантаж був на борту Matros Pozynich, судна під російським прапором, яке наприкінці травня пришвартувалося у головному морському порту Сирії Латакія.

Посольство України в Лівані з посиланням на українські правоохоронні органи заявило, що зерно на борту «Матроса Позинича» було «вкрадено» з українських сховищ у районах, нещодавно окупованих російськими військами.

"Пшеницю вкрадено з підприємства, яке об'єднує пшеницю з трьох областей України в одну партію", - повідомили у посольстві.

"Це злочинна діяльність", — заявили там, додавши, що намагалися зв'язатися із сирійською владою, але так і не отримали відповіді.

Посольство повідомило, що за останні три місяці до Сирії прибуло понад 100 000 тонн "награбованої" української пшениці. За світових цін на пшеницю вище 400 доларів за тонну такий обсяг коштував би понад 40 мільйонів доларів.

Доповнення

росія була важливим джерелом імпорту пшениці для Сирії з початку громадянської війни у ​​2011 році як у вигляді комерційного імпорту, так і у вигляді гуманітарної допомоги. Москва також надала президенту Башару Асаду військову підтримку під час конфлікту, направивши свої військово-повітряні сили до Сирії у 2015 році.

росія зобов'язалася поставити Сирії один мільйон тонн пшениці в рамках двосторонньої угоди у 2021 році. Імпорт сирійського зерна включає постачання із Криму.

У заяві, зробленій минулого місяця, міністерство сільського господарства України повідомило про крадіжку 500 000 тонн пшениці.

Проте окупована росією Херсонська область України почала експортувати зерно до рф, повідомило агентство ТАРС із посиланням на "заступника голови" проросійської військово-цивільної адміністрації Кирила Стремоусова на початку цього тижня.

Теги по теме
Россия Сирия
Источник материала
Поделиться сюжетом