Війна в Україні може призвести до енергетичної кризи "в стилі 1970-х років" - CNN
Війна в Україні може призвести до енергетичної кризи "в стилі 1970-х років" - CNN

Війна в Україні може призвести до енергетичної кризи "в стилі 1970-х років" - CNN

КИЇВ. 2 червня. УНН. Світ бореться з різким стрибком цін на енергію на все, від бензину та природного газу до вугілля. Експерти побоюється, що це може бути лише початком, пише УНН.

Деталі

Нинішні та колишні чиновники у сфері енергетики повідомили CNN, що вони стурбовані тим, що після багаторічного недофінансування енергетичного сектору це призведе світ до кризи, яка суперничатиме з нафтовими кризами 1970-х і початку 1980-х років або навіть перевершить їх.

"Тепер у нас одночасно нафтова криза, газова криза та криза електроенергії", - сказав Фатіх Біроль, голова спостережної групи Міжнародного енергетичного агентства, в інтерв'ю Der Spiegel, опублікованому цього тижня.

"Ця енергетична криза набагато масштабніша за нафтові кризи 1970-х і 1980-х років. І, мабуть, це триватиме довше", - додав він.

Досі світова економіка значною мірою була в змозі протистояти стрибку цін на енергоносії. Але ціни можуть продовжувати зростати до неприйнятного рівня, оскільки Європа намагається відмовитись від російської нафти і, можливо, газу. Дефіцит постачання може призвести до важкого вибору в Європі, включаючи нормування, пише видання.

"Масштаби цього ідеального шторму - недостатні інвестиції, сильні перебої з попитом і поставками через війну - матимуть далекосяжні наслідки, потенційно загрожуючи економічному відновленню після Covid-19, посилюючи інфляцію, розпалюючи соціальні хвилювання і підриваючи зусилля порятунку планети від глобальної кризи",- додає CNN.

Теги по теме
война энергетика кризис
Источник материала
Поделиться сюжетом