«Встаю на бік жертви»: російський публіцист Невзоров підтвердив, що отримав громадянство України
«Встаю на бік жертви»: російський публіцист Невзоров підтвердив, що отримав громадянство України

«Встаю на бік жертви»: російський публіцист Невзоров підтвердив, що отримав громадянство України

«Встаю на бік жертви»: російський публіцист Невзоров підтвердив, що отримав громадянство України - Фото 1
«Встаю на бік жертви»: російський публіцист Невзоров підтвердив, що отримав громадянство України - Фото 2
Олександр Невзоров: «Страшенно вдячний тим змученим, зневіреним, закривавленим людям України, що дозволили мені зайняти серед них місце».
«Встаю на бік жертви»: російський публіцист Невзоров підтвердив, що отримав громадянство України - Фото 3
«Встаю на бік жертви»: російський публіцист Невзоров підтвердив, що отримав громадянство України - Фото 4

Російський публіцист, телеведучий та блогер Олександр Невзоров отримав громадянство України, що підтвердив у своєму телеграм-каналі.

«Є злочинець і жертва злочину. Є вбивця і той, кого він вбиває, або намагається вбити. Злочинець-Росія. Жертва-Україна. Це неможливо заперечити чи спростувати. Це факт. Ну, а далі кожен робить свій вибір: допомагати злочинцю чи рятувати його жертву.

Так, стати поряд з тим, кого розстрілюють, не завжди комфортно. Ймовірно, простіше стати в ряд розстрільників. Кожен сам робить власний вибір. Важливо розуміти, що третього варіанта немає. Я встаю на бік жертви.

І я страшенно вдячний тим змученим, зневіреним, закривавленим людям України, що дозволили мені зайняти серед них місце», – написав він.

У березні 2022-го в Росії проти Невзорова порушили кримінальну справу за «дискредитацію» збройних сил РФ. Його також оголосили в розшук.

У 1993—2007 рр. Невзоров був депутатом Державної думи Росії. У 2012 році на президентських виборах в Росії був довіреною особою та агітував за Володимира Путіна.

Після 2014 року він висловлювався проти окупації Криму Росію і водночас заявляв, що Путін нібито не винен у російській агресії. 

Фото: скріншот з відео

Источник материала
loader
loader